Τετάρτη 19.02.2025 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ένα ακόμα παιδί νεκρό σε λέμβο με πρόσφυγες

19.09.2015

Μυτιλήνη
Μία ακόμα τραγωδία με πρόσφυγες που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη από την Τουρκία. Ένα κοριτσάκι 5 ετών πνίγηκε μετά την ανατροπή λέμβου ανοικτά της Μυτιλήνης. Σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex.

Τη λέμβο με 26 άτομα εντόπισαν μέλη στρατιωτικού φυλακίου, τα οποία ειδοποίησαν το λιμεναρχείο.

Σήμανε συναγερμός και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο πλωτό του λιμενικού, το οποίο εντόπισε το άτυχο κοριτσάκι, αλλά και άλλα 12 άτομα.

Ένας μετανάστης επίσης περισυνελέγη με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex.

Εν τω μεταξύ, ελικόπτερο απογειώθηκε για να παραλάβει μετανάστη που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και εντοπίστηκε σε σκάφος με περίπου 200 άτομα, νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ο ασθενής θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Newsroom ΔΟΛ

[fbcomments]