Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Μπλε δράσεις» στα Τρίκαλα για τα δικαιώματα του παιδιού

24.11.2022 /

Με δύο παράλληλες δράσεις ο Δήμος Τρικκαίων συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, που κάθε χρόνο τιμάται στις 20 Νοεμβρίου. Η πρώτη, αφορούσε στη φωταγώγηση του γλυπτού «Ομπρέλα» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, με το χρώμα της δράσης, κατόπιν συνεργασίας της Unicef, του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου και του Δήμου Τρικκαίων. Η δεύτερη, αφορούσε σε εβδομαδιαία εκδήλωση του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δήμου Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα «μαγική πυξίδα» του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ αφιέρωσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα  στα δικαιώματα των παιδιών.

Οπως τονίζεται σε σχετικό σημείωμα:

«Την εβδομάδα που μας πέρασε, τραγουδήσαμε, αφηγηθήκαμε, εξηγήσαμε, μιλήσαμε, ζωγραφίσαμε, κατασκευάσαμε και ευαισθητοποιηθήκαμε με μοναδικό στόχο το παιδί και τα δικαιώματά του.

Ξεκινήσαμε την δράση με την αφήγηση του παραμυθιού  «Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» των  Στέλλα ΜαβΊδου –Μαρία Θεοχάρη.  Τo βιβλίο, ανάμεσα στα άλλα, πραγματεύεται το δικαίωμα στην ισότητα, στην οικογένεια, στην έλλειψη βίας, στο ζεστό σπιτικό και την παροχή υγείας.

Στη συνέχεια με αφορμή το παραμύθι χρησιμοποιήσαμε σαν κλειδί  το σωματικό θέατρο και τα παιδιά  δημιούργησαν «ΔΥΝΑΤΕΣ» μέσα από τα μάτια τους.

Και όλο αυτό ολοκληρώθηκε με μία ομαδική ζωγραφιά με πολύ χρώμα και αγάπη.

Τέλος, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πόλεις Φιλικές προς τα παιδιά» αποφασίσαμε να φτιάξουμε  τρισδιάστατη μακέτα της πόλης μας.

Τα παιδιά μέσα από τη δράση  εξερεύνησαν  και έμαθαν τα  δικαιώματα τους , ενώ μοιράστηκαν  με βιωματικό τρόπο τις σκέψεις, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Την επιμέλεια της δράσης είχε αναλάβει με πολύ σεβασμό η  θεατρολόγος του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ ,Μαρια Μπλούτσου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με τη  UNICEF για το πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» και έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για την ευημερία κάθε παιδιού.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

[fbcomments]