Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δεν τους πτόησε ούτε η βροχή

30.04.2015 /

Η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και το ΝΠΙΔ Σχολική Επιτροπή της β/θμιας Εκπαίδευσης, λόγω της συμμετοχής τους στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ διοργάνωσαν  μουσική εκδήλωση κάτω από την κεντρική γέφυρα των Τρικάλων.

Ο καιρός όμως τους τα χάλασε και δεν έγινε η διοργάνωση με τον τρόπο που θα ήθελαν λόγω της συνεχόμενης βροχής που έπεσε νωρίς το απόγευμα. Οι διοργανωτές μη πτοούμενοι δεν το βάλανε όμως κάτω και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη .Τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση πιάσανε τα όργανα και διασκέδασαν το λιγοστό, αλλά τολμηρό κόσμο που κατά διαστήματα έμενε να τους παρακολουθεί με ανοιγμένες ομπρέλες διασκεδάζοντας στην ανοιξιάτικη μπόρα που για αρκετή ώρα έπεφτε.

Τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι Nocte Arctus, η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων , το μουσικό σχολείο Τρικάλων και το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Ακούστηκαν πολύ γνωστές μελωδίες του είδους με τους τολμηρούς παρευρισκομένους να μένουν γοητευμένοι, από την μουσικό σύνολο των σχημάτων μαζί με την εικόνα της ανοιξιάτικης βροχής δίπλα στο ποτάμι.

Η  UNESCO ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, τον Νοέμβριο του 2011 στη γενική συνέλευση του οργανισμού στο Παρίσι. Επέλεξαν την 30η Απρίλη, γιατί συμπίπτει με την τελευταία μέρα του μήνα της Τζαζ που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θεωρείται και η γενέθλια χώρα της Τζαζ. Ο εορτασμός έχει ως σκοπό να «φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της συγκεκριμένης μουσικής  ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές.

[fbcomments]