Σάββατο 23.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ομόφωνη απόφαση να μην κλείσει το Γυμνάσιο Οξύνειας

26.02.2015

Επί της αιτήσεως του συλλόγου καθηγητών του  Γυμνασίου Οξυνείας  αναφορικά με τον κίνδυνο μεταφοράς του Γυμνασίου λόγω μικρού αριθμού μαθητών  έγινε μεγάλη συζήτηση με τον  Αντιδήμαρχο  κ. Ράντο να ανακοινώνει στο σώμα ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να μην κλείσει καμία σχολική  μονάδα κάτι που πρέπει να καθησυχάσει την ανησυχία των καθηγητών .

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των μαθητών φτάνει τους έξι μαθητές κάτι που αποτελεί , όπως ειπώθηκε από πολλούς ανασταλτικό παράγοντα για την λειτουργία του σχολείου .

Από την πλευρά  του ο Δημοτικός ο Σύμβουλος Γιώργος Παπανικολάου  τόνισε ότι ίσως θα πρέπει να εξεταστεί η μετεγκατάσταση  του σχολείου στο κτήριο του δήμου  στο «11500» .

Ο κ. Δήμου τόνισε πως ουδείς  θέλει να κλείσει το γυμνάσιο  της Οξυνείας  ζητώντας να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί στα ζητήματα εκπαίδευσης  σε ένα σχολείο των έξι μαθητών ζητώντας  να αναζητηθούν λύσεις για  αύξηση του αριθμού των μαθητών .

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι το θέμα της αίτησης του συλλόγου εκπαιδευτικών  είναι η μετεγκατάσταση του γυμνασίου στο «11500» και όχι το κλείσιμό  για την οποία το δ.σ είναι  ενάντια σε μια τέτοια πιθανότητα .

Η κυρία Περιστέρα Χαρτοπούλου τόνισε την ανάγκη να μεριμνήσει  ο δήμος για την αύξηση των μαθητών του γυμνασίου ενώ για την μετεγκατάστασή  του  είπε ότι το  προηγούμενο δ.σ είχε λάβει απόφαση για  σύνταξη σχετικής έκθεσης  από την αρμόδια  επιτροπή για την καταλληλότητα του κτηρίου στο  «11500» προτείνοντας την σύσταση ειδικής επιτροπής για να εξετάσει το θέμα .

Το θέμα του γυμνασίου Οξυνείας σχετίζεται  με το θέμα  της αναζωογόνησης  και της ανάπτυξης της υπαίθρου  και επ΄ αυτού πρέπει να ασχοληθεί το δ.σ τονίζοντας πως η ίδια είναι υπέρ της μετεγκατάστασης  του γυμνασίου στο «11500» .

Την φθίνουσα πορεία του αριθμού των μαθητών στα  Χάσια τόνισε η Αντιδήμαρχος κ. Μπαντέκα κάτι εξόχως ανησυχητικό  γενικότερα για την  γενικότερη πορεία της περιοχής .

Την μετεγκατάσταση του γυμνασίου Οξύνειας  στο κτήριο του «11500» τόνισε ο κ. Λεωνίδας Κεραμίδας  .

Την ανάπτυξη του θέματος  της αίτησης του συλλόγου εκπαιδευτικών ανέπτυξε η διευθύντρια  του γυμνασίου Οξύνειας κ. Έλλη  Παπαθανασίου  καλώντας την δημοτική αρχή να κάνει τα πάντα για να μείνει το γυμνάσιο ανοιχτό .

Από την πλευρά της ΕΛΜΕ Τρικάλων  οι εκπρόσωποί της  στήριξαν την άποψη του Συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου  Οξυνείας  προτείνοντας την μετεγκατάστασή του στο κτήριο του δήμου στην θέση «11500» και να λειτουργήσει ως κέντρο πολιτισμού .

Τέλος ο πρόεδρος της Οξύνειας κ. Τσιλίκης Δημ.  τόνισε  πως το κτήριο στο «11500» δεν έγινε για να στεγάσει σχολική μονάδα , τονίζοντας πως ως πρόεδρος είναι υπέρ να παραμείνει το Γυμνάσιο της Οξύνειας στην θέση του .

Για τοπικές αντιπαλότητες  μίλησε ο Δήμαρχος   Χρήστος Σινάνης   ενώ αναφέρθηκε  στις δυσκολίες που εγκυμονεί η μετεγκατάσταση του γυμνασίου  τονίζοντας ότι αυτό δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα προτείνοντας την λήψη απόφασης για μην κλείσει το γυμνάσιο της Οξύνειας  αλλά και κανένα σχολείο στον δήμο Καλαμπάκας  και παράλληλα  να κατασκευαστεί  ένα νέο κτήριο για το γυμνάσιο και ένα νέο κτήριο για ένα Δημοτικό σχολείο . Τελικά η απόφαση του δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα !!!

Πηγή: stagonnews