Κυριακή 04.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Όχι στην πειρατεία του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ

23.08.2019 /

Η πειρατεία που επιδιώκει να ασκήσουν οι ΗΠΑ στην Μεσόγειο με αφορμή το ιρανικό πλοίο ADRIAN DARYA-1 αποτελούν μια ακόμα μαχαιριά στην υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή, των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, του δικαιώματος στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα.

Η απαίτηση των ΗΠΑ από όλες τις κυβερνήσεις του Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της ΝΔ, να μην διευκολύνουν το τάνκερ με την απειλή του χαρακτηρισμού όποιου το κάνει σαν “τρομοκρατική οργάνωση” δείχνει το μέγεθος της βάναυσης, βίαιης, ιμπεριαλιστικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ και της κυβέρνησης Τραμπ. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να ευθυγραμμιστεί μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας δείχνοντας πειθήνια υποταγή στις απαράδεκτες, ψυχροπολεμικές απαιτήσεις των ΗΠΑ.

Οι απαράδεκτες αυτές απειλές έρχονται σε μια περίοδο που διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις για την παραπέρα αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας- ΗΠΑ. Διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζονται πάνω στο ίδιο μοτίβο σήμερα με την ΝΔ. Η ευθυγράμμιση της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της με τις ΗΠΑ και τις πιο επιθετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ο άξονας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ εμπλέκει αντικειμενικά την χώρα μας στην δίνη των πιο επικίνδυνων τυχοδιοκτισμών για να εξασφαλίσει προνομιακή θέση το κεφάλαιο στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της περιοχής.

Καμιά υποχώρηση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για εμπάργκο στο Ιράν!!

  •  Όχι στην νέα επιθετική συμφωνία.
  • Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.   
  • Όχι στους εξοπλισμούς όχι στην αύξηση των πολεμικών δαπανών. Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες όχι  τις τράπεζες και τις φρεγάτες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ