Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ουκρανία: Νεκρός ρωσόφωνος πολιτοφύλακας από ανταλλαγή πυρών

15.02.2022

Νεκρός ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας σε επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN o Θανάσης Αυγερινός από τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε πριν από περίπου μία ώρα στη ρωσόφωνη περιφέρεια του Λουγκάνσκ η οποία είναι μία από τις δύο στο Nτονμπάσκ που de facto έχει αποσχιστεί από το Κίεβο και δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Από τα πυρά των ουκρανών σκοτώθηκαν ένας ρωσόφωνος πολιτοφύλακας και η ρωσόφωνοι ανακοίνωσανότι έχουν απαντήσει σε αυτά τα πυρά εναντίον των ουκρανικών θέσεων.

Μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός δεν είναι γνωστό ακόμα αν αυτό εντάσσεται σε κάποια προβοκάτσια όπως πολλοί ανέμεναν για να ξεκινήσουν ενδεχομένως και κάποια μεγαλύτερα επεισόδια ή αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Θα αντεπιτεθούμε εάν απειληθεί ο ρωσόφωνος πληθυσμός»…


Ανησυχία προκαλεί το προαναφερθέν συμβάν καθώς  ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιζόφ είχε προχωρήσει  στην εξής δήλωση στην συνέντευξη που έδωσε εχθές για το Ουκρανικό ζήτημα: «Δεν πρόκειται να εισβάλουμε στην Ουκρανία εκτός και αν προκληθούμε […] Εάν οι Ουκρανοί πραγματοποιήσουν επίθεση ενάντια στη Ρωσία ή αρχίσουν να σκοτώνουν Ρώσους πολίτες οπουδήποτε – στο Ντονμπάς ή αλλού, μην εκπλαγείτε εάν αντεπιτεθούμε».

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν δυνατή στην περίπτωση που η Μόσχα έκρινε αναγκαία την επέμβαση για να προστατευθούν τα δικαιώματα των ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας που «παραβιάζονται» από τις ουκρανικές δυνάμεις και τις Αρχές του Κιέβου.

Πληροφορίες από ethnos.gr