Κυριακή 29.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ουκρανία: Νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις – Εκρήξεις και στο Κίεβο

29.12.2022 /

Συνεχίζεται η ρωσική επίθεση από αέρος στην Ουκρανία το πρωί της Πέμπτης κυρίως στα ανατολικά της χώρας. Αναφορές για ισχυρή έκρηξη υπάρχουν ωστόσο και για το Κίεβο σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

H Ουκρανία κάνει λόγο για πυραυλική επίθεση και εκρήξεις σε πολλές πόλεις, για τις οποίες οι αρχές λένε πως οφείλονται στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που καταρρίπτουν εισερχόμενους πυραύλους.

 

 

Νέες εκρήξεις

Δήμαρχοι στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, την πρωτεύουσα Κίεβο και τη δυτική πόλη Λβιβ ανέφεραν σήμερα πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τις πόλεις τους και προκάλεσαν σειρά εκρήξεων.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ δήλωσε πως αξιωματούχοι αποσαφηνίζουν τι έχει χτυπηθεί και αν υπάρχουν θύματα, ενώ ο δήμαρχος του Κιέβου Βολοντίμιρ Κλίτσκο προειδοποίησε για ενδεχόμενες διακοπές της ηλεκτροδότησης και ζήτησε από τους κατοίκους να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους.

«Δύο κατοικίες στην περιφέρεια Νταρνίτσκι υπέστησαν ζημιές από θραύσματα πυραύλων που καταρρίφθηκαν», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου μέσω της εφαρμογής Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μια επιχείρηση και μια παιδική χαρά υπέστησαν επίσης ζημιές και η κατάσταση των θυμάτων «αποσαφηνίζεται».

Το 90% της Λβιβ χωρίς ρεύμα

Ο δήμαρχος της Λβιβ Αντρίι Σαντόβιι ανέφερε πως 90% της πόλης είναι χωρίς ηλεκτροδότηση και τα ηλεκτροκίνητα μέσα συγκοινωνίας δεν λειτουργούν.

«Μπορεί να υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στην Telegram.

Η Ουκρανία ανέφερε σήμερα το πρωί νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα καθώς εκρήξεις ακούστηκαν σε πόλεις, για τις οποίες οι αρχές είπαν πως οφείλονται στην κατάρριψη εισερχόμενων πυραύλων από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Εξάλλου η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατήγγειλε επίσης «μαζικά» ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σήμερα το πρωί σε πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων το Κίεβο.

Πάνω από 100 πύραυλοι

«Ο εχθρός επιτίθεται στην Ουκρανία σε πολλά μέτωπα, με πυραύλους κρουζ που εκτοξεύει από αεροπλάνα και πλοία», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε πως περισσότεροι από 120 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον της Ουκρανίας.

«Περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από ‘ειρηνευτές’ για μια ‘ειρηνική διευθέτηση’», έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στις εκκλήσεις της Ρωσίας για μια λύση στον πόλεμο που η Μόσχα ξεκίνησε με εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

[fbcomments]