Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ουκρανία: Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες ομογενείς

27.02.2022

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι συγκρούσεις με τους Ρώσους μαίνονται για τέταρτη ημέρα, με το Κιέβο και άλλες μεγάλες πόλεις να πολιορκούνται.

Το πρωί της Κυριακής (27/2) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ, δεν έχουν σκοπό να μεταβούν στη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν να εκκενώνεται το χωριό Σαρτανά, όπου σκοτώθηκαν Έλληνες ομογενείς.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η κ. Βαλεντίνα Πασκάλ, κάτοικος της Μαριούπολης, η οποία αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες στην Ουκρανία.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη. Αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός στη Σαρτανά και δεν μπορούν να περάσουν να πάρουν τον κόσμο να φύγουν από εκεί. Είναι δύσκολο να κρυφτείς κάπου, όταν ρίχνουν βόμβες στα σπίτια. Εγώ είμαι με το σύζυγό μου, δύο παιδιά και δύο σκυλιά. Εχτές πήγαμε στο καταφύγιο και μετά γυρίσαμε στο σπίτι. Πήγαμε ξανά το πρωί, και μετά πάλι γυρίσαμε», είπε η κ. Πασκάλ.

«Τα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν. Τα δικά μου παιδιά είναι μεγάλα, 17 και 22 ετών και είναι πολύ δύσκολα ψυχολογικά. Δεν ξέρω πώς θα νιώθουν μετά από αυτό. Πιστεύω θα έχουν μια ζωή ψυχολογικά προβλήματα», συνέχισε.

«Αν υπήρχε δρόμος να φύγουμε, θα φεύγαμε»

«Στο σπίτι στη Μαριούπολη έχουμε νερό και ρεύμα, στα χωριά όμως, όπως τη Σαρτανά που έχει χτυπηθεί πάρα πολύ, δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν νερό και είναι κλειστά τα μαγαζιά. Αν υπήρχε δρόμος θα φεύγαμε, αλλά τώρα από τη Μαριούπολη δεν μπορούμε να φύγουμε», εξήγησε.

«Ο Πούτιν μοιάζει με τον Χίτλερ»

«Ο σύζυγός μου είναι από το Ντονέτσκ. Εμείς ξέραμε από το 2014, δεν είχε κανένα δικαίωμα ο πρόεδρος της Ρωσίας να μπει στην Ουκρανία. Το θράσος του δεν έχει όρια, μπήκε παντού και χτυπάει όλη την Ουκρανία. Θέλει να κατακτήσει όλη την Ευρώπη. Μοιάζει με τον Χίτλερ», σημείωσε ακόμα η κ. Πασκάλ.

«Εγώ είμαι Ελληνίδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ουκρανία. Έζησα στην Ελλάδα 10 χρόνια. Η καρδιά μου είναι και στα δύο κράτη. Ξέρω τους Ουκρανούς πολύ καλά. Δεν πρόκειται να ρίξουν τα όπλα. Θα γίνει μεγάλος πόλεμος και πρέπει να σταματήσει», τόνισε κλείνοντας.
in.gr

[fbcomments]