Τετάρτη 26.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γέμισαν από κόσμο τα ορεινά χωριά τον 15αύγουστο

25.08.2015

Πολύς κόσμος, ντόπιοι αλλά και πολλοί ξένοι που διάλεξαν να επισκεφθούν το νομό μας αυτό το διάστημα, δημιούργησαν πραγματικά το αδιαχώρητο στα ορεινά τουριστικά θέρετρα, τις μέρες του 15Αύγουστου.

Χωριά όπως η Ελάτη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι, κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί, γέμισαν ασφυκτικά από κόσμο όπως επίσης τα πανέμορφα ορεινά χωριά του Ασπροποτάμου και της Καλαμπάκας.

Γεγονός που έφερε χαμόγελα στους επαγγελματίες αυτών των περιοχών που είδαν τα μαγαζιά τους, τις ταβέρνες, τα καταλύματά τους να γεμίζουν από κόσμο και φυσικά είδαν τον τζίρο τους να ανεβαίνει.

Πολλά απ’ αυτά τα χωριά το 15αύγουστο είχανε και πανηγύρια, οπότε ήταν διάχυτη εκτός από την προσέλευση του κόσμου η θρησκευτική κατάνυξη αλλά και η εορταστική ατμόσφαιρα.

Βέβαια το διάστημα που ο κόσμος ήταν πολύς μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλο, μετά βίας έφτανε την μια εβδομάδα (λίγες μέρες πριν και λίγες μετά του 15Αύγουστου), εντούτοις σηματοδότησε την ύπαρξη ζωής και ζωντάνιας στα όμορφα αυτά χωριά της υπαίθρου που σαφώς και δεν είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, τη σύσφιξη των σχέσεων συγγενών και συγχωριανών, αφού αυτό το διάστημα επιλέγουν να ξαναβρεθούν όλοι μαζί και φυσικά τα αναρίθμητα οικονομικά οφέλη στην τοπική μας οικονομία.

Το γεγονός με την κακή οικονομική κατάσταση που λίγο πολύ βιώνουμε όλοι μας, το απαγορευτικό σε πολλές οικογένειες να επιλέξουν και να μετακινηθούν σε μακρινούς παραθαλάσσιους προορισμούς λόγω της κρίσης, έστρεψε πολλούς Τρικαλινούς στην λύση των ολιγοήμερων διακοπών ανάπαυσης στα πανέμορφα ορεινά χωριά μας, οι επαγγελματίες των οποίων φημίζονται για την παροχή υψηλών υπηρεσιών τόσο στην εστίαση όσο και στη φιλοξενία.

 

 

Δημήτρης Παδιός