Δευτέρα 26.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ομόφωνα έγιναν αποδεκτές από το ΔΣ της ΚΕΔΕ οι προτάσεις για τις παιδικές χαρές

23.02.2016

Ομόφωνα έγιναν αποδεκτές από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, οι προτάσεις για τις παιδικές χαρές, όπως τις προώθησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μεταφέροντας την απόφαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας είχε συνεδριάσει με αντικείμενο τις παιδικές χαρές και την πιστοποίησή τους. Ο Δήμος Τρικκαίων μάλιστα, ήδη έχει εξαγγείλει κονδύλιο 100.000 ευρώ για την κατασκευή και πιστοποίηση – σε πρώτη φάση – 10 παιδικών χαρών. Το ζήτημα, όμως, είναι η συνολική διευθέτηση του ζητήματος, καθώς και οι πόροι. Ετσι, η ΠΕΔ είχε αποφασίσει τα εξής:
1. Να θεσπισθεί ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης προς τους Δήμους τη χώρας, στα πρότυπα της χρηματοδότησης για τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων.
2. Να προβλεφθεί μια αύξηση στο ποσοστό που αντιστοιχεί στα διαθέσιμα του «Πράσινου Ταμείου, ώστε οι Δήμοι να χρησιμοποιήσουν το επιπλέον ποσό για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών και την τελική πιστοποίησή τους.
Τα δύο αυτά βασικά αιτήματα, μετέφερε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο κ. Παπαστεργίου ως μέλος του, επιχειρηματολογώντας ειδικότερα για αυτή την αναγκαιότητα. Ουσιαστικά, σημείωσε ότι υπάρχει η ανάγκη για μια συνολική αντιμετώπιση του θεάματος που αφορά χιλιάδες παιδιά και την ασφάλειά τους.
Αυτές οι προτάσεις υιοθετήθηκαν από το ΔΣ της ΚΕΔΕ ομόφωνα και πλέον προωθούνται στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Από το γραφείο Τύπου