Τετάρτη 19.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ομιλία του ΚΚΕ για τις γυναίκες

16.04.2015

Ομιλία για τις σύγχρονες ανάγκες, την ισοτιμία και την κοινωνική απελευθέρωση της γυναίκας  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο από το ΚΚΕ.

Ομιλήτρια ήταν η κα. Ελένη Κοτούπα μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η κα .Κοτούπα αναφέρθηκε στα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας, τη λύση τους και στις ανάγκες που έχει μία εργαζόμενη σήμερα γυναίκα. Αναφέρθηκε στην κοινωνική εργατική τάξη η οποία όπως είναι δομημένη σήμερα, θέλει  τη σύγχρονη γυναίκα εργάτρια, αγρότισσα και συνάμα νοικοκυρά μη δίνοντας της την ευκαιρία έτσι, να διεκδικήσει τα δικαιώματα που κατέχει. Η κα Κοτούπα έκανε λόγο επίσης για τη θέση που κατέχει σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα το ΚΚΕ και για τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει το ίδιο “μοτίβο” με τις παλιότερες κυβερνήσεις το οποίο δεν βοηθά στη προβολή και λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία.

Μετά το πέρας της ομιλίας δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους που όπως ήταν φυσικό στη πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες, να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους στην κα. Κοτούπα.