Κυριακή 25.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκδήλωση-συζήτηση από την επιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

06.12.2023 /

Αποκλεισμός από αέρα, στεριά και θάλασσα της Λωρίδας της Γάζας, (στο μεγαλύτερo στρατόπεδο συγκέντρωσης στον κόσμου, στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή,  όπως δίκαια  έχει χαρακτηριστεί) με αποτέλεσμα τις τραγικές ελλείψεις σε τροφή, φάρμακα, καύσιμα ακόμα και νερό.

Διώξεις, δολοφονίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια, επιδρομές εποίκων σιωνιστών σε σπίτια  στη Δυτική Όχθη. Αυτές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εδώ και δεκαετίες οι Παλαιστίνιοι

Το σιωνιστικό φασιστικό κράτος του Ισραήλ προσπαθεί να εξαφανίσει τους Παλαιστίνιους. Δεν τα καταφέρνει όμως. Και ο λόγος είναι η ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού που με ελάχιστα μέσα αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για λεύτερη πατρίδα. Η κατοχή της Παλαιστινιακής γης, ο παράνομος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας (απόφαση ΟΗΕ), η παράνομη εποικισμοί (απόφαση ΟΗΕ και Διεθνής σύμβαση της Γενεύης)  και  η πολιτική εξόντωσης του βάρβαρου σιδηρόφραχτου κατοχικού καθεστώτος  ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ   της επίθεσης της Χαμάς  και των άλλων αντιστασιακών οργανώσεων του παλαιστινιακού λαού σε κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη. Τα «κιμπουτς» είναι οι εποικισμοί και οι «αθώοι» κάτοικοί τους είναι Ισραηλινοί έποικοι, οι οποίοι οπλοφορούν και έχουν το δικαίωμα να πυροβολούν οποιονδήποτε Παλαιστίνιο.

Η χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας και οι βομβαρδισμοί σε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, σε νοσοκομεία, σε εκκλησίες, σε προσφυγικούς καταυλισμούς μόνο τις τελευταίες μέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αμάχους,  μισοί από τους οποίους είναι παιδιά. Μόνο τις εικόνες από την φλεγόμενη και ισοπεδωμένη Γάζα να δει κανείς, τις εφόδους των εποίκων στα παλαιστινιακά σπίτια στη Δυτική Όχθη, τους εξευτελισμούς που υφίστανται οι εργάτες από τους ισραηλινούς εργοδότες και τον στρατό θα καταλάβει ποιος είναι ο τρομοκράτης, ποιος είναι ο θύτης και ποια είναι τα θύματα. Η αντιστροφή της πραγματικότητας που παρουσιάζεται από τα κρατικά και κυρίαρχα ιδιωτικά ΜΜΕ, δεν μπορεί παρά να προξενεί σε κάθε άνθρωπο, (που συλλογάται ελεύθερα και νοιάζεται για το κοινωνικό γέγνεσθαι), οργή για την διαστρέβλωση αιτιών και γεγονότων και σοβαρή ανησυχία για το μεγάλο έλλειμα δημοκρατίας στον έκφραση του λόγου.

  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ στηρίζουν και τροφοδοτούν το σιωνιστικό κράτος. Όσα κροκοδείλια δάκρυα και να χύνουν, όσες «εκκλήσεις» για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και να κάνουν, είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα.  Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι  για τους κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η  κυβέρνηση της χώρας μας όπως και οι προηγούμενες  «της σωστής πλευράς της ιστορίας» δηλαδή των συμφερόντων των καταπιεστών  και όχι του δίκιου των καταπιεσμένων,   έχουν μετατρέψει  τη χώρα σε βάση πολέμου των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ.    Έσπευσε να στείλει φρεγάτα ανοιχτά της Κύπρου και να παραχωρήσει πλήρως  αεροδρόμια και λιμάνια στους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού.

   Απέναντι σε αυτήν την μαύρη κατάσταση ο λαός μας , τιμώντας την ιστορία του, δεν μπορεί παρά να σταθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Ο δίκαιος αγώνας του οποίου  αποτελεί  σήμερα φωτεινό παράδειγμα  για όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους.

 Εκδήλωση-συζήτηση την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις 11:00 πμ στο μουσείο Τσιτσάνη

Κεντρικός ομιλητής: Νασίμ Αλάτρας, Παλαιστίνιος αγωνιστής-συγγραφέας

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ  ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ  ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΚΑΜΙΑ εμπλοκή – ΚΑΜΙΑ διευκόλυνση

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΒΑΣΕΙΣ του θανάτου

     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
 -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
[fbcomments]