Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κοσμοσυρροή για την ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου στην Καλαμπάκα

23.01.2024 /

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία μια εκδήλωση-ομιλία με την κυρία Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομιλία της κυρίας Ευθυμίου είχε θέμα: «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα περ. 3500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του» και πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Divani στην Καλαμπάκα.

Την ομιλήτρια προλόγισε η πρόεδρος της KDK που διαχειρίζεται τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, Κατερίνα Δημουλά.

Η κυρία Ευθυμίου ξεκίνησε την ομιλία της ευχαριστώντας τους παραβρισκόμενους και προετοιμάζοντάς τους για την ομιλία-μάθημα, όπως είπε, που δεν θα ήταν καθόλου σύντομο.

Ακολούθησε η ομιλία με το κοινό να την παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Σορβόννη. Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο δίδαξε από το 1981 έως και το 2022. Από το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει πάνω από 10.000 ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί περί τα 85 άρθρα και συμβολές της σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το έτος 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού.

www.tameteora.gr

[fbcomments]