Δευτέρα 27.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Olympia Mall: Το… φάντασμα μιας άλλης εποχής που καταρρέει

21.05.2018

Μνημείο μιας άλλης εποχής που στέκει εκεί κόντρα στο χρόνο που το φθείρει κάθε μέρα που περνά, παραμένει το Olympia Mall.

Το Κέντρο που βρίσκεται, στο Αγναντερό, και είχε κοστίσει τότε πάνω από 30 εκατ., είχε κατασκευαστεί το 2008 στα όρια των Νομών Τρικάλων-Καρδίτσας, φιλοδοξώντας να συγκεντρώσει το σύνολο της αγοραστικής κίνησης των δυο Νομών, τώρα είναι εγκαταλελειμμένο και απλά φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας.

Η Ελληνική Τράπεζα, στην ιδιοκτησία της οποίας περιήλθε λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων της ιδιοκτήτριας εταιρείας, έχει προχωρήσει σε μελέτες σχετικά με τις εναλλακτικές χρήσεις που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το Οlympia Mall, αλλά όπως φαίνεται μάταια.

Η επένδυση του Αγναντερού που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα εξ αρχής λόγω και των οικονομικών δυσχερειών του ομίλου Μαλάκου, είχε βγει, μεταξύ άλλων, προς πώληση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ενδιαφέρον. Στις εναλλακτικές που έχει στο τραπέζι η Ελληνική Τράπεζα είναι η εκ νέου ανάπτυξη του κέντρου είτε αυτόνομα είτε μέσω συνεργασίας με τρίτους, ωστόσο στην παρούσα φάση και λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης είναι αυτονόητο ότι οι προτεραιότητες είναι άλλες.

Η κατάρρευση τότε του Olympia Mall παρέσυρε στη δίνη και αρκετές Τρικαλινές επιχειρήσεις που είδαν τα κανόνια να σκάνε το ένα μετά το άλλο… και τα συρτάρια άλλων επιχειρήσεων αν είναι γεμάτα επιταγές χωρίς κανένα αντίκρισμα φυσικά.

Χρήστος Κοντός