Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ολονύκτια «μάχη» με τον χιονιά στα ορεινά – Αλατιέρα έπεσε σε χαντάκι

10.01.2019

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα τόσο για την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όσο και για την Τροχαία – Πυροσβεστική, στα ορεινά του Νομού Τρικάλων, όπου λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων και της έντονης χιονόπτωσης το επιχειρησιακό τους έργο δυσκόλευε και τα προβλήματα δεν είχαν σταματημό.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που επικρατούσε έντονη χιονόπτωση και ισχυρός παγετός στα ορεινά της Καλαμπάκας, και ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα περνούσαν συνεχώς και αμέσως το «έστρωνε» ξανά, τα συνεργεία έμειναν χωρίς αλάτι αφού τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση απ’ όλη σχεδόν την χώρα είναι αυξημένη, ενώ υπάρχει και απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και απόπλους πλοίων.

Νωρίτερα δε, με μεγάλη δυσκολία έγινε η μεταφορά αλατιού από τα φορτηγά, αφού η πρόσβασή τους δεν ήταν εύκολη, ενώ αφού ξεφόρτωσαν ένα φορτηγό έμεινε από μηχανική βλάβη.

Αλατιέρα έπεσε σε χαντάκι

Την ίδια ώρα, λόγω της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου μια αλατιέρα εξετράπη της πορείας και κατέληξε σε χαντάκι στην διασταύρωση στο Μαλακάσι.

Ευτυχώς, από το συμβάν δεν τραυματίστηκε ο χειριστής, ενώ χρειάστηκε αρκετή ώρα για να την επαναφέρουν στο οδόστρωμα.

Τροχαίο

Από τα προβλήματα, δεν έλειψε και τροχαίο ατύχημα με ΙΧ και νταλίκα. Το συμβάν σημειώθηκε μετά τις στροφές στην Παναγιά, όπου το αυτοκίνητο με τουρίστα οδηγό προσέκρουσε με την νταλίκα. Και σε αυτή την περίπτωση ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Εγκλωβίστηκαν νταλίκες

Εν τω μεταξύ, και ενώ υπήρχε απαγορευτικό σε οχήματα άνω των 3,5 τόνων, νταλίκες -πιθανόν γιατί είχαν περάσει πριν ληφθεί η απόφαση για την κίνησή τους- εγκλωβίστηκαν στο Μουργκάνι και την Τριγώνα, ενώ περίμεναν να φτάσουν τα εκχιονιστικά και να προπορεύονται προκειμένου να κατέβουν με ασφάλεια.

Χωρίς τόσα προβλήματα ήταν η εικόνα στα ορεινά της Πύλης.

Η σημερινή κατάσταση του οδικού δικτύου

Όσον αφορά την σημερινή κατάσταση του οδικού δικτύου, σύμφωνα με την πρωινή (10.00)ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων από 28ο χλμ. (Κόμβος Μουργκανίου) έως 65ο (Α/Κ Μαλακασίου).

2) Στην Ε.Ο. Μουργκανίου-Γρεβενών από 1ο χλμ (Κόμβος Μουργκανίου) έως 24ο χλμ (όρια με νομό Γρεβενών)

3) Στην Ε.Ο. Τρικάλων –Άρτας από 18ο χλμ. (θέση Καμάρα) έως 75ο χλμ. (Γέφυρα Αλεξίου)

4) Στην Επ.Οδό Πύλης – Μεσοχώρας από το 4ο χλμ (δ/ση με Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτης) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)

5) Στην Επ.Οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35ο χλμ. έως 68ο χλμ.

6) Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμων Πύλης και Μετεώρων