Παρασκευή 27.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επαφές και η ενημέρωση του Δ.Σ. των φίλων του ΘΧΠ Τρικάλων με τις αρχές

20.01.2016

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές επαφές και συζητήσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» με τις αρχές του τόπου.

Στις συναντήσεις με το Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, το σεβαστό γέροντα Μητροπολίτη κ. Αλέξιο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τους βουλευτές του Νομού κ. Σάκη Παπαδόπουλο και κ. Κώστα Σκρέκα υπήρξε μια πληρέστατη ενημέρωση για τους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου.

Αναδείχθηκαν επίσης τα προβλήματα, παλιά και νέα, μόνιμα και πρόσφατα του Προνοιακού Χάρτη της Ελλάδος. Τονίστηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα που προέκυψε με τις συγχωνεύσεις των Προνοιακών Δομών των νομών Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας και Βόλου, υπό τη διοίκηση ενός και μόνου Δ.Σ..

Στις χρήσιμες και εποικοδομητικές συναντήσεις που έγιναν εκτέθηκαν προβληματισμοί για την καλή λειτουργία του ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με αναλυτικό τρόπο και αναδείχθηκε η ανάγκη αυτονόμησης του Θεραπευτηρίου από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Ευθυμιάδης τόνισε ότι εφαρμόζεται τελικά ένα αδιέξοδο, αναποτελεσματικό και χαοτικό μοτίβο Διοίκησης από τηλέφωνα, fax, e-mail καθώς και μια σωρεία μετακινήσεων υπαλλήλων για διάφορα θέματα, το οποίο τελικά είναι βέβαιο ότι είναι εκτός από αναποτελεσματικό και πολύ πιο πολυδάπανο. Τόνισε επίσης, ότι δεν υπάρχουν Εσωτερικοί Κανονισμοί Λειτουργίας των Φορέων κ.λ.π., με αποτέλεσμα η λήψη αποφάσεων να ακροβατεί επικίνδυνα ανάμεσα στη νομιμότητα ή μη.

Τονίστηκε επίσης ότι ο Σύλλογος θα αναλάβει να πληρώνει με τα χρήματα που έχει στο ταμείο του μια Ψυχολόγο για να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Επιπλέον θα οργανώσει μια ομάδα εθελοντών από δεκαπέντε (15) γυναίκες του Συλλόγου, που θα επισκέπτονται κάθε εβδομάδα εναλλάξ για ψυχολογική και ηθική υποστήριξη των Περιθαλπομένων.

Κατά τις συναντήσεις αυτές αναδείχθηκε και έγινε κατανοητό και αποδεκτό από τους συνομιλητές η χρησιμότητα και μοναδικότητα του Συλλόγου για την Πρόνοια και σε επίπεδο τοπικό αλλά και πανελλήνιο. Αποφασίστηκε εκτός των άλλων ενεργειών και η συνάντηση του Συλλόγου με αντιπροσωπεία φορέων του Νομού Τρικάλων με την αρμόδια Υπουργό, κ. Φωτίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νίκος Ευθυμιάδης, τόνισε σε όλους ότι ο Σύλλογος θα είναι δίπλα στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο με κάθε τρόπο, ανιδιοτελώς και ουσιαστικά.

Ο Σύλλογος θα κάνει την κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30 στη ’’Σταγιάδειο’’ αίθουσα.