Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Όλα του γάμου “της κεντροαριστεράς” δύσκολα…

31.03.2016

Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης συναντώνται το απόγευμα (17:00) στη Βουλή για να εξετάσουν τα περιθώρια συνεργασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, καθώς και περαιτέρω κοινές δράσεις.

Το ραντεβού ορίστηκε ύστερα από χθεσινό τηλεφώνημα του κ. Θεοδωράκη στην κ. Γεννηματά.

Μικρό καλάθι ο Θεοδωράκης

Λίγες ώρες πριν από το σημερινό ραντεβού ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι δεν έχει πρόθεση να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά θέλει το Ποτάμι να «πολλαπλασιαστεί» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προοδευτικές δυνάμεις, προκειμένου να «τα αλλάξουμε όλα».

Τόνισε πως το Ποτάμι δεν είναι μια κεντροαριστερή δύναμη, ώστε να λάβει μέρος στην ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου που επιδιώκει η κ. Γεννηματά.

Ξεκαθάρισε,όμως, ότι αν «υπάρχουν στο δωμάτιο» προοδευτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι, τότε είναι «χρέος μας είναι να ενωθούμε μαζί τους».

Αισιόδοξος ο Μανιάτης

«Είμαι αισιόδοξος για την απογευματινή συνάντηση, νομίζω ότι η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης θα καταφέρουν σήμερα από κοινού να υπάρχει συμφωνία», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, υπογραμμίζοντας ότι 20 με 25% των πολιτών περιμένουν να δουν σαφή τα δείγματα αυτής της συμφωνίας και της συστράτευσης.

Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, η αισιοδοξία του στηρίζεται στην πεποίθησή ότι οι κοινωνικές δυνάμεις της χώρας συμφωνούν με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για ενιαία, κοινή πολιτική αντιμετώπιση των ζητημάτων της κοινωνίας. Επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή απουσιάζει από το πολιτικό σκηνικό της χώρας ο ισχυρός πολιτικός λόγος του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Και ο Παπανδρέου

Συμμετέχοντας συντονισμένα στις σχετικές διεργασίες ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών απέστειλε χθες επιστολή στον επικεφαλής του Ποταμιού κοινοποιώντας την και στη Φώφη Γεννηματά, με την οποία προαναγγέλλει και δική του συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη.

Δηλώνει δε ότι συμφωνεί σε πολλά μαζί του, εμφανίζεται θετικός στον διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και εκφράζει την ακράδαντη πεποίθησή του ότι αποτελεί χρέος του το εγχείρημα να έχει προοδευτικό πρόσημο.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται το προσεχές διάστημα η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: efsyn.gr