Τρίτη 02.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις

31.05.2019 /

Με τις πανελλαδικές εξετάσεις να αρχίζουν σε μια εβδομάδα περίπου, στις 7 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δηλώνει καθόλα έτοιμη για την όλη διαδικασία.

Ήδη έχει καταφθάσει το υλικό, ενώ σήμερα θα οριστούν και οι λυκειακές επιτροπές και θα ξεκινήσουν και οι δοκιμές των εκπομπών, ώστε όλα να είναι έτοιμα και να μην καταγραφούν προβλήματα.

Βαθμολογικό κέντρο ορίστηκε- όπως πάντα- το 6ο Γυμνάσιο όπου εκεί θα δώσουν και προφορικές εξετάσεις οι υποψήφιοι.

Στα θρανία θα καθίσουν 1.030 υποψήφιοι των ΓΕΛ και 279 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, αριθμός που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) και με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και τη Βιολογία (Γενικής Παιδείας),  ενώ ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.  Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Επίσης, οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου με τα μαθήματα Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού και Κινητήρες Αεροσκαφών / Κινητήρες Αεροσκαφών II (ν.4473).