Πέμπτη 13.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έταξε και πάλι τα πάντα στους πάντες

17.02.2023

Ο κ. Τσίπρας σήμερα από το νομό μας έταξε και πάλι τα πάντα στους πάντες. Λες και ξεχνάμε ποια πολιτική ακολούθησε για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες όταν κυβέρνησε.
Μίλησε μάλιστα και για τους πλειστηριασμούς. Λες και ξεχνάμε οτι εκείνος ως πρωθυπουργός άνοιξε αυτή την κερκόπορτα. Άλλωστε λίγες μολις μέρες πριν είπε οτι 25.000 ηλεκτρονικοί -μόνο- πλειστηριασμοί επί ημερών του δεν ήταν πολλοι.
Δεν περιμένουμε φυσικά σοβαρότητα από τον κ. Τσίπρα που θυμήθηκε τώρα να πει για την προστασία της κύριας κατοικίας από τα κόκκινα δάνεια. Οι πολίτες ομως δεν ξεχνούν ότι το 2010 ο κ. Τσιπρας καταψήφισε τον νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου με τον οποίο «απετράπη στη χώρα μας μία τεράστια αναδιανομή πλούτου από την μεσαία τάξη και τους αδύναμους προς κάποιους λίγους και ισχυρούς».
Από την άλλη έχουμε την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία απέρριψε για δεύτερη φορά την πρότασή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds. Προτείναμε: α) Καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων, β) Επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για, γ) Προστασία της αγροτικής περιουσίας.
Δεν περιμέναμε βέβαια σοβαρότητα και συναίσθηση των καταστάσεων ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σε κάθε μας πρόταση για στήριξη της κοινωνίας λέει όχι: στην μείωση των έμμεσων φόρων σε βασικά αγαθά και καύσιμα, στον επαναπροσανατολισμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την ενίσχυση της Υγείας, των δικτύων ενέργειας και την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών, στην επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή ρεύματος.
Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με μπροστάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα επιμείνουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της σοβαρότητας και των προτάσεων με στόχο το όφελος της κοινωνίας, όχι για την καρέκλα.

[fbcomments]