Πέμπτη 21.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι Τρικαλινοί τίμησαν τα “λουλούδια” τους με…λουλούδια

08.03.2019

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή ημέρα, η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, μια μέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Ειδικότερα, το γυναικείο φύλο σήμερα είχε την τιμητική του και έτσι δεν θα μπορούσε να λείψει η αγορά ξεχωριστών δώρων, σαν μια μικρή ένδειξη τιμής στο ωραίο φύλο, την πηγή της ζωής.

Οι Τρικαλινοι φαίνεται πως από τις πρωινές κιόλας ώρες  έσπευσαν στα κοντινά ανθοπωλεία, προκειμένου να προμηθευτούν λουλούδια, δώρο στενά συνδεδεμένο με την γυναικεία φύση.

Χαρακτηριστικό είναι βέβαια ότι πολλοί ήταν αυτοί που εν μέσω κρίσης δεν προτίμησαν την αγορά ενός ολόκληρου μπουκέτου, αλλά αρκέστηκαν στην αγορά ενός η δύο τριαντάφυλλων.

Το ηλικιακό εύρος των πελατών παρουσίασε μεγάλη ποικιλία, με τις μεσαίες ηλικίες να δίνουν το βροντερό παρόν. Την τιμητική των προτιμήσεων είχαν παραδοσιακά τα κοκκινα τριαντάφυλλα.

Τέλος, η κίνηση ακόμα και τις απογευματινές ώρες μέχρι και το κλείσιμο των καταστημάτων ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη εκπροσωπώντας επάξια το ρητό “Τα λουλούδια στα….λουλούδια”.