Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη “Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση”

19.01.2016

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα δέχονται μια ανελέητη επίθεση στη ζωή τους από τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που υλοποιούνται με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ δεν σταμάτησε στιγμή να εναντιώνεται σ’ αυτές τις επιδιώξεις και ταυτόχρονα να προτείνει και να αγωνίζεται για την ουσιαστική διέξοδο προς όφελος του λαού, να παλεύει για την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχει επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις διεκδίκησης για τον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού και ιδιαίτερα στον τρόπο που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια   σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα, που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί ν’ αναπτυχθεί και να λειτουργήσει δημιουργικά στο χώρο του σχολείου. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, να δώσει ανάσες ανακούφισης και διεξόδου στα ενδιαφέροντα τους σε αντίθεση με τα κάθε λογής «σκουπίδια» που τους σερβίρει σήμερα το κυρίαρχο σύστημα. Να αντισταθμίσει με σύγχρονα μέσα και μεθόδους το τεράστιο «κινητικό έλλειμμα» που συσσωρεύετε στα παιδιά στις μέρες μας, από την παρατεταμένη καθήλωσή τους στα θρανία, μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση.

Τον περασμένο Δεκέμβρη το ΚΚΕ κυκλοφόρησε μια καλαίσθητη έκδοση 22 σελίδων με τις θέσεις του Κόμματος για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση.

Οι Τομεακές Επιτροπές Τρικάλων του ΚΚΕ και της KNE , παρουσιάζουν αυτή την έκδοση του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής , την πρόταση του ΚΚΕ για τη θέση, το ρόλο και τη σημασία της οργανωμένης Φυσικής Αγωγής στο χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα αποτελεί ανάγκη για όλες τις ηλικίες.

Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης στα Τρίκαλα θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 7μμ, στο Δημαρχείο Τρικάλων

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Υπεύθυνο. του τμήματος Φυσικής Αγωγής. και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Θοδωρή Λιάπη,

ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για την διατροφή των παιδιών και τα μυοσκελετικά προβλήματα στο σχολείο από τον Κώστα Μπουντόλο, καθηγητή του ΣΕΦΑΑ Αθηνών.

                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ