Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι πολύτεκνοι τίμησαν το θεσμό της οικογένειας

07.11.2016 /

Την ώρα που οι πολύτεκνες οικογένειες δοκιμάζονται σκληρά, λόγω της οικονομικής κρίσης, χθες ο Σύλλογος Πολυτέκνων τίμησε την “Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας». Συγκεκριμένα, η «Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας» εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, κατά την οποία τιμώνται οι προστάτες των πολυτέκνων Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη και τα επτά τέκνα τους που αποτελούν το πρότυπο των πολύτεκνων οικογενειών.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό τoυ Αγίου Κων/νου και Ελένης Τρικάλων  και στη συνέχεια ακολούθησε μια μικρή γιορτή.

«Αυτή την ημέρα τιμούμε και αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά των πολυτέκνων στην κοινωνία μας. Είναι ημέρα επιβράβευσης των πρωταθλητών της ζωής, του έμψυχου υλικού που συμβάλλει στην αναγέννηση και ευημερία της πατρίδας μας» τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Κώστας Βήτας, ενώ γνωστοποίησε ότι προχωρά η πρωτοβουλία που έχει συσταθεί από την Ομοσπονδία για τη συλλογή υπογραφών, ώστε να διαφυλαχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο θεσμός της οικογένειας.

“Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» συγκεντρώνει υπογραφές από ιδιώτες, οικογένειες, Συλλόγους και Φορείς της κοινωνίας των πολιτών οι οποίοι συμφωνούν ότι ο Γάμος είναι μία ένωση μεταξύ ενός  άνδρα και μίας γυναίκας και ότι η οικογένεια εδράζεται στον γάμο και /ή στους απογόνους. Ο ορισμός βασίζεται στον σκοπό του γάμου που είναι να παρέχει τη βάση για την ανατροφή της επόμενης γενιάς. Είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, να εξασφαλισθεί ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται να μεγαλώσουν με τη μητέρα και τον πατέρα τους σε μια σταθερή οικογένεια αγάπης. Η κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη το γάμο και την οικογένεια. Η οικογένεια είναι η βασική και ουσιαστική κοινωνική μονάδα και ως τέτοια πρέπει να υποστηρίζεται και να προστατεύεται” ανέφερε ο κ. Βήτας.