Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι Ηπειρώτες τίμησαν τον προστάτη τους

17.01.2016

Στις 16 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30, με κάθε ευλάβεια και λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας, υπήρξε ένα από τα θύματα του παιδομαζώματος. Ήταν σεμνός και φορούμε πάντα την πατροπαράδοτη μακριά φουστανέλα του χωριού του, και κεντητό γιλέκο, με το οποίο εικονίζεται στις εικόνες-αγιογραφίες. Κράτησε μέσα στην ψυχή του άσβεστη και ριζωμένη βαθειά τη χριστιανική πίστη. Παντού εκήρρυτε το όνομα του Χριστού. Όλα αυτά όμως όπως είναι φυσικό προκάλεσαν τη δίωξή του. Πριν το θάνατό του υπέστη μαρτυρικά βασανιστήρια από τους διώκτες του χριστιανισμού, τους Τούρκους, για να απαρνηθεί τη Χριστιανική Πίστη. Ακόμα και όταν έφτασε η ώρα του απαγχονισμού του, δεν λύγισε και κάνοντας το σταυρό του είπε: “Εγώ χριστιανός είμαι, και χριστιανός πεθαίνω, προσκυνώ τον Χριστό”.
Την μνήμη του ένδοξου Νεομάρτυρα τίμησε με την αθρόα προσέλευσή του, πλήθους κόσμου, αποκομίζοντας πολύτιμους πνευματικούς καρπούς από τη δράση του Αγίου, ο οποίος εδίδαξε σε όλους μας, ότι η πίστη και οι αξίες μας δεν πρέπει να συμβιβάζονται και να προδίδονται, για ιδιοτελείς και εφήμερους σκοπούς.