Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μετά τα τρακτέρ… έρχονται οι νταλίκες για το ασφαλιστικό

18.02.2016

Να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μόλις κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πανελλαδικής σύσκεψης που είχαν.

Οι αυτοκινητιστές είναι αποφασισμένοι να κατέλθουν σε κινητοποιήσεις και να σηκώσουν χειρόφρενο, μέχρι να εισακουστούν και να υλοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Η συνέλευση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των επαφών και των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να προχωρήσουν σε άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις, με κυριότερα αιτήματα την απόσυρση του σχεδίου ασφαλιστικού νόμου που εξοντώνει τους αυτοκινητιστές, τη βελτίωση του φορολογικού, την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίσταται ο κλάδος από μεταφορείς προερχόμενους από τις γειτονικές χώρες χαμηλού φορολογικού κόστους, την επίλυση της «φορολογικής εμπλοκής» που προέκυψε για τις εταιρείες ΙΜΕ-ΕΠΕ και μια σειρά από άλλα θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε απεργίες σε χρόνο που θα σχετίζεται με την δημοσιοποίηση του κειμένου του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και με διάρκεια που θα αποφασιστεί από το συντονιστικό όργανο των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών.

Επίσης, αποφάσισαν να συσταθεί ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο, στο οποίο θα ανατεθεί ο σχεδιασμός και η οργάνωση του απεργιακού αγώνα αλλά και οι επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία για την διεκδίκηση της μέγιστης δυνατής ικανοποίησης των αιτημάτων του κλάδου.