Τον οδηγό επαναλειτουργίας της μαζικής εστίασης από τις 25 Μαΐου δημοσιεύει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Δείτε αναλυτικά.
Τον «Οδηγό Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» εν όψει της επαναλειτουργίας των εστιατορίων εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ).
Μεταξύ άλλων, οι υπεύθυνοι των εστιατορίων καλούνται να εισάγουν ή να ενισχύσου νέους τρόπους παραγγελιών, όπως πίνακες σταθερών μενού ή οθόνες, μενού σε app ή μενού με δυνατότητα λήψης σε smartphones.
Επίσης στον οδηγό συστήνεται στα εστιατόρια να χρησιμοποιούν μίας χρήσης καταλόγους, τραπεζόμάντιλα και σουπλά, ενώ στα take away ο διανομέας πρέπει να φοράει μάσκα και γάντια.
Οι οδηγίες είναι απλές και πρακτικές και αποσκοπούν στην προσαρμογή στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.
Δείτε αναλυτικά τον οδηγό εδώ.
Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.
Σημειώνεται ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορούν να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα: