Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής ΟΑΣΤ στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση

28.04.2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ εξοντώνει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η άγρια φορολόγηση που επιβάλει από φέτος με 13% , με προπληρωμή επιπλέον 55% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου , ενώ φορολογεί τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητες από την άλλη μεριά φορολογεί με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (κατοικία – ΙΧ αυτοκίνητο)

Τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης είχαν καταδικάσει και προεκλογικά είχαν δεσμευτεί να καταργήσουν την φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ και θέσπιση αφορολόγητου ορίου 12000 ευρώ την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ , όλα αυτά όμως φαίνεται πως ήταν λόγια του αέρα.

Τα μέτρα αυτά μαζί με άλλα παλιότερα χαράτσια (ΕΛΓΑ-ΟΓΑ-ΟΣΔΕ) και με νέα μέτρα που ετοιμάζονται να φέρουν όπως άδειες πιστοποίησης για χρήση φυτοφαρμάκων , για ΚΤΕΟ , ψεκαστικά – γεωτρήσεις κ.α αποτελούν εργαλεία εξόντωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων .

Ως ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» διεκδικούμε εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας όπως αυτά διατυπώθηκαν μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα :

  • οικογενειακό αφορολόγητο 20000 ευρώ προσαυξημένο 5000 ευρώ για κάθε παιδί , την κατάργηση προκαταβολής φόρου 55% και των βιβλίων σε αγρότες με τζίρο εώς 40000 ευρώ.
  • Για το 2014 με νόμο να καθοριστεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις 20.000 αφορολόγητο ) από το ποσό που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.
  • Να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Καλούμε τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από την Ομοσπονδία και τους Αγροτικούς Συλλόγους , να αντιπαλέψουν την φοροληστεία που συνεχίζει και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους την Παρασκευή 1η Μάη στις 10π.μ στην κεντρική πλατεία , στον αγωνιστικό εορτασμό στης πρωτομαγιάς μαζί με τους εργαζομένους , τους μικρομεσαίους ΕΒΕ , τους συνταξιούχους , τις γυναίκες και τα παιδιά μας , να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή.