Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα ΟΑΕΔ: Εμπαιγμό από την πολιτεία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

19.09.2022

‘’Εμπαιγμός της κοινωνίας των Τρικάλων και των εργαζομένων του ΟΑΕΔ  από την διοίκηση του ΟΑΕΔ στην υπόθεση της μεταστέγασης του κτιρίου του ΟΑΕΔ σε ιδιόκτητο κτίριο’’.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και άλλα μεγαλόσχημα ηχούν εύηχα στα αυτιά μας, άλλο όμως τα λόγια και άλλο η πράξη.

Πως να μας πείσει η κυβέρνηση για τις προθέσεις της περί  αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας όταν γνωρίζει μέσω της διοίκησης του ΟΑΕΔ ότι στην πόλη των Τρικάλων από το 2012 (εδώ και 10 έτη) το τέως κτίριο ΚΕΝΕ επί της οδού 5ου Συντάγματος, ιδιοκτησίας του καταργηθέντος οργανισμού της Εργατικής Εστίας παραμένει ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο στο κέντρο της πόλης ενώ η τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην ιδιοκτησία της οποίας υπάγεται το κτίριο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο.

Πως να μας πείσουν όταν εμπαίζεται ένας σύλλογος εργαζομένων που διεκδικεί από το 2016 την μετεγκατάσταση στο ανεκμετάλλευτο κτίριο και έχει στα χέρια του αποφάσεις Δ.Σ. του ΟΑΕΔ περί της υλοποίησης του έργου,

Πως να μας πείσουν όταν δεν σέβονται ούτε καν  τις διεκδικήσεις  του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων το οποίο  για την μεταστέγαση προέβαλε και σωστά την  ορθή διαχείριση των εισφορών των εργαζομένων από τις οποίες προέρχεται η κατασκευή του εγκαταλειμμένου έως σήμερα κτιρίου.

Πως να μας πείσουν για τις προθέσεις τους περί αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όταν δεν υλοποιούν ψηφισμένες αποφάσεις από 20.07.2021 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ για την μετεγκατάσταση στο ανεκμετάλλευτο, αναξιοποίητο, εγκαταλειμμένο, δημόσιο κτίριο ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ.

’’Ενώ μετά ‘’βαΐων και κλάδων’’ ‘’πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ’’ και εμπεριστατωμένων μελετών, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφασίζει την μεταστέγαση του ΚΠΑ Τρικάλων, αποδεικνύεται ότι τα εκατομμύρια και οι σύγχρονες μελέτες ήταν μόνο το μέσο προβολής και επικοινωνίας μιας φανταστικής εικόνας, αλλά στην πράξη τίποτα. Η διοίκηση  στην περίπτωση των Τρικάλων προσπάθησε να παρουσιάσει ένα πρόσωπο δικαιοσύνης, χρηστής διοίκησης και μοντέρνας και άμεσης διακυβέρνησης, μόνο για τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Ένωσή μας εδώ και δυο μήνες με επιστολή της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και προσωπικά προς τον ίδιο το διοικητή του ΟΑΕΔ, απεύθυνε ερώτημα για την τύχη του έργου συνολικά, αλλά και για την υποχρέωσή τους να εκτελέσουν τις  ψηφισμένες  αποφάσεις του ΔΣ του οργανισμού.

Ακόμη περιμένουμε την απάντηση, απάντηση δεν θα λάβουμε το γνωρίζουμε, ούτε εμείς,  ούτε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων , αλλά ούτε και η κοινωνία των Τρικάλων, ούτε όμως και η κοινή λογική;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη