Κυριακή 19.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Ο λαός δεν αντέχει άλλο…!»

09.12.2018

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

Η Ελλάδα, επί οκτώ χρόνια, έχει μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάποιο τέλος στο μαρτύριο της. Δυστυχώς, μπαίνουμε στο 2019, βαδίζοντας σε τεντωμένο σχοινί.

Η αγορά έχει στερέψει από ζεστό χρήμα. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, γιατί δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στη δυσβάσταχτη φορολογία. Η φοροδοτική ικανότητα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Οι θέσεις εργασίας, συνεχώς, μειώνονται και ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στο Δημόσιο και στις Τράπεζες.

Το 2019 λήγουν 11 δις ευρώ ομόλογα, χωρίς να υπάρχει σχέδιο άντλησης αυτών των χρημάτων. Οι οφειλέτες, μέσα σ’ ένα μήνα δηλαδή τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν κατά 510.428 πολίτες. Ο ΟΟΣΑ έδειξε, πως η σημερινή κυβέρνηση, αύξησε τους φόρους, όσο δεν τους αύξησε καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Αυτό δεν είναι φορολογία είναι ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ …!

Μέσα σ’ αυτόν τον Καιάδα της συμφοράς, οι Τσίπρας-Καμμένος χτίζουν … όνειρα για ανάκαμψη, για έξοδο από τα μνημόνια, για ανύπαρκτη ανάπτυξη και για Μεταμνημονιακό … παράδεισο. Έχουν την γνώμη πως οι πολίτες τρώνε «κουτόχορτο» και πως θα μπορέσουν να υφαρπάξουν την ψήφο, όπως έκαναν και το 2015.

Αυτό, όμως, δεν γίνεται γιατί ο Λαός πλέον γνωρίζει πως δεν μπορεί να συνεισφέρει άλλο για τα μεγάλα ελλείμματα του κράτους και των Τραπεζών και πως η μόνη συνετή λύση, που είναι ο δανεισμός από τις αγορές είναι αδύνατη, γιατί οι αγορές, την στιγμή αυτή, είναι … κλειστές για πολλούς και ποικίλους λόγους. Η χώρα πρέπει να καλύψει ένα τεράστιο επενδυτικό κενό, που έχει και που, δυστυχώς, δεν μπορεί να το καλύψει.

Πέραν, όμως, των πολύ δύσκολων προβλημάτων, ο Τσίπρας και οι περί αυτόν, κάνουν πιο θολό το τοπίο, και μάλιστα ενόψει εκλογών τον Μάϊο. Σχεδόν παντού τα έχουν κάνει … θάλασσα και τα όσα διαδραματίζονται στην πατρίδα μας, την φέρνουν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην καταστροφή. Οι γκάφες και οι λανθασμένοι χειρισμοί δεν έχουν αρχή και τέλος.

Η συμβολή συγκεκριμένων πολιτικών στην τραγική αυτή θέση μας είναι καταλυτική, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον κοινωνικό και τον εθνικό.

Ας ξεκινήσουμε από τα πυκνά μαύρα σύννεφα, που άρχισαν να φαίνονται πάνω από την συμφωνία των Πρεσπών. Το μήνυμα του ΖΑΕΦ, πρωθυπουργού των Σκοπίων, προς τον Τσίπρα δείχνει από τώρα για το μεγάλο ξεπούλημα της Μακεδονικής Ταυτότητας και της Μακεδονικής Γλώσσας στους Σκοπιανούς, που, σημειωτέον, ήρθαν ως Σλάβοι στην περιοχή μας, σχεδόν χίλια χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο. Τι είπε ο αθεόφοβος Ζάεφ; «Αλέξη, έλα να σας μάθω Μακεδονικά».

Το τραύμα, που άνοιξε στον εθνικό κορμό η επαίσχυντη αυτή συμφωνία, θα ταλαιπωρεί την Ελλάδα εις το διηνεκές. Με απρόβλεπτες εθνικές περιπέτειες. Η εξωτερική πολιτική του Τσίπρα εξυπηρετεί συμφέροντα μόνο τρίτων χωρών … ! Για να πάρει την αναβολή για την περικοπή των συντάξεων, πούλησε την Μακεδονία.

Σε δεύτερο πλάνο, ας κοιτάξουμε τι έγινε με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα. Η όλη υποδοχή του στο αεροδρόμιο ήταν υποβαθμισμένη και δυσανάλογη με το πολιτικό εκτόπισμα ενός Πρωθυπουργού μιας … υποτιθέμενης … φίλης χώρας.

Εκτός τούτου με τα όσα είπε ο Πούτιν, για την πρόσφατη απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, εξέθεσε τον Τσίπρα ανεπανόρθωτα. Όλες οι δικαιολογίες ήταν ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, είπε ο Πούτιν. Μήπως εννοεί πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ;

Αυτό δεν ξανάγινε σε Έλληνα πρωθυπουργό.

Τέλος τα όσα κάνουν, λίγο πριν τις εκλογές, είναι απαράδεκτα. Επιδόματα και Μπόνους, ενώ επί τέσσερα χρόνια έγδερναν, στην κυριολεξία, τους πολίτες. Κάπως έτσι έστησαν το απαράδεκτο αιματοβαμμένο πλεόνασμα των 6,3 δις ευρώ. Ομιλούν για φοροελαφρύνσεις και επιδόματα.

Φυσικά κάνουν λόγο και για δεκάδες χιλιάδες διορισμούς και θέσεις εργασίας, όταν η ανεργία επισήμως αγγίζει το 20%, ανεπισήμως είναι διπλάσια, και όταν 700 με 800 χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες έγιναν οικονομικοί ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Έτσι φτάσαμε και στην αναστολή της περικοπής των Συντάξεων, τουλάχιστον για το 2019, που είναι έτος Εθνικών Εκλογών.

Αυτό είναι αποτέλεσμα σχεδιασμένης προσπάθειας και ένα προεκλογικό ρουσφέτι των Δανειστών στον Αλέξη Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό της Αριστεράς παρένθεσης και του ανθρώπου που μετέτρεψε την Ελλάδα σε ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΑΤΟ των Γερμανών.

Είχε άδικο ο Ηράκλειτος, που έλεγε, πως ένας ηγέτης που δεν είναι πεπαιδευμένος διακατέχεται από δειλία και αχαλίνωτη αρχομανία;

Μάλλον είχε ΔΙΚΑΙΟ, γι’ αυτό και ο Λαός δεν αντέχει άλλο.

Πρώτη φορά Αριστερά, ποτέ πια Αριστερά … !