Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

O Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι και επίσημα παγκόσμιος πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού

30.06.2018 /

 

Σε μια μικρή εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, ανακοινώθηκε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που σαρώνει στα παρκέ του NBA, θα είναι ο παγκόσμιος πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού.

Η υπουργός αφού ευχαρίστησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ήρθε στην Αθήνα αποκλειστικά για την επίσημη παρουσίαση του νέου σποτ και για την εθελοντική προσφορά του στην προβολή της Ελλάδας διεθνώς, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και με την οικογένειά του, ένιωσα πόσο πολύ αγαπάνε την Ελλάδα. Ο Γιάννης μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του και μας συγκινεί που σε αυτή τη διεθνή του πορεία, έχει πάντα την Ελλάδα στην καρδιά του, και την προβάλλει με κάθε ευκαιρία παγκόσμια.

Όταν του πρότεινα να γίνει πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό το μεγάλο «δώρο» που έκανε στην Ελλάδα, να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το σποτ και να καλέσει όλο τον κόσμο να γνωρίσει και να επισκεφτεί την πατρίδα μας.

Θέλω να του ευχηθώ υγειά και πάντα επιτυχίες και να τον ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά που είναι μαζί μας σε αυτή την εθνική προσπάθεια να πάμε τον τουρισμό μας και την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά.»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη σειρά του ευχαρίστησε την Ελενα Κουντουρά για την τιμή που του έγινε να είναι «πρεσβευτής» του ελληνικού τουρισμού, δηλώνοντας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπουργό για την προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τον τουρισμό στην Ελλάδα. Από την μεριά μου εγώ και η οικογένειά μου θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε τις ομορφιές, τους ανθρώπους και την κουλτούρα της χώρας μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να είμαι πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού γιατί αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω τη χώρα μου. Είμαι πολύ υπερήφανος που με επέλεξε η Ελλάδα για αυτό, εμένα και την οικογένειά μου, και αυτό με συγκινεί.»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μάλιστα, προλογίζει σχετικό βίντεο του Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα προωθηθεί διεθνώς με συντονισμένες ενέργειες μέσω του visitgreece, των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, των ελληνικών πρεσβειών και των socialmedia, προτρέποντας το κοινό να επισκεφθεί την όμορφη χώρα μας. Ο Έλληνας αθλητής επισήμανε ότι αποτελεί τιμή για αυτόν που αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη, ενώ ως άνθρωπος με ευαισθησίες θα στέκεται αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως μου είπε, θα δώσει το παρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ του 2019, με την εθνική μας ομάδα, στα γήπεδα της Κίνας.

alfavita.gr