Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο ΦΙΛΟΣ βράβευσε Τρικαλινές μαθήτριες

29.12.2018

Αριστεία απένειμε σήμερα, όπως κάθε χρόνο, ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος Τρικάλων σε αποφοίτους λυκείων της πόλης των Τρικάλων που εισήχθησαν με την υψηλότερη βαθμολογία σε τμήματα φιλολογίας και ιστορίας πανεπιστημίων.

Η τελετή έγινε στην αίθουσα της «Βιβλιοθήκης Παναγιώτη και Μαρίας Χατζηγάκη – ΦΙΛΟΣ».

Συγκεκριμένα, το Αριστείο Φιλολογίας «Χρίστος Θεοδωρίδης» απονεμήθηκε φέτος στην Μαρία-Ραφαέλα Τσίγκα του Ευαγγέλου και της Κων/νιάς, απόφοιτη του 1ου Γεν. Λυκείου Τρικάλων, η οποία εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 18.582 μόρια. Το Αριστείο περιλαμβάνει ειδικό δίπλωμα τιμής και χρηματικό βραβείο 500 ευρώ, το οποίο είναι χορηγία της Τρικαλινής ομ. καθηγήτριας του Αριστ. Παν/μίου Θεσ/νίκης κ. Νίκης Παπατριανταφύλλου-Θεοδωρίδη, εις μνήμην του αειμνήστου συζύγου της Χρίστου Θεοδωρίδη, κλασικού φιλολόγου – καθηγητή του Α.Π.Θ. Επίσης της δόθηκαν δωρεάν και όλοι οι διαθέσιμοι τόμοι του επιστημονικού περιοδικού «Τρικαλινά» (30 περίπου) και άλλες εκδόσεις του Φ.Ι.ΛΟ.Σ.

Έπαινος απονεμήθηκε επίσης στην Αλίκη Φλιούκα του Βασιλείου και της Ελένης, απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, η οποία εισήχθη επίσης στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστ. Παν/μίου Θεσσαλονίκης με 18.067 μόρια. Ο Έπαινος συνοδευόταν από ειδικό δίπλωμα τιμής και δωρεά όλων των διαθεσίμων τόμων (περίπου 30) του επιστημονικού περιοδικού «Τρικαλινά» και άλλων εκδόσεων του Φ.Ι.ΛΟ.Σ.

Να σημειωθεί ότι σε τμήμα Ιστορίας δεν εισήχθη κανένας με βαθμό άνω του 18, και ως εκ τούτου δεν απονεμήθηκε το Αριστείο Ιστορίας «Κων/νος Κούμας».