Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Δήμαρχος στην κοπή πίτας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ηφαιστος

19.02.2016

Την αγορά ενός καινούριου οχήματος για τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία που μετέχουν στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ διεκδικεί Δήμος Τρικκαίων. ήταν αίτημα των γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ της πρωινής βάρδιας, όπως αυτό τέθηκε στη συνέλευση – συζήτηση που πραγματοποίησαν με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Η συζήτηση έγινε μετά την κοπή πίτας στον χώρο του ΚΔΑΠ, με τον Δήμαρχο να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εξεύρεση, είτε χορηγών είτε δωρητών, για την αγορά αυτού του οχήματος. Το οποίο έχει «οργώσει» την περιοχή μας, κάνοντας δρομολόγια για όλους, όσοι μετέχουν στο εν λόγω ΚΔΑΠ. Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση του παραιτηθέντος οδηγού του οχήματος. Σημαντικό είναι και το θέμα στάθμευσης ΑμεΑ, με τους γονείς να καυτηριάζουν τη συμπεριφορά συμπολιτών, που σταθμεύουν αδιάφοροι τα οχήματά τους σε χώρους προοριζόμενους για ΑμεΑ. Οι ίδιοι οι γονείς, μάλιστα, ζήτησαν από τον αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Αναστασίου και επανεξέταση των καρτών ελεύθερης στάθμευσης των οχημάτων τους.
Στην όμορφη γιορτή που ετοίμασε το προσωπικό του πλέον σημαντικού ΚΔΑΠ του Δήμου μας, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι προέχει πάντα η εξεύρεση λύσεων. Υπενθύμισε ότι από φέτος και για πρώτη φορά λειτουργεί και απογευματινή βάρδια, για άλλα 25 άτομα, κάτι που διευκολύνει πάρα πολύ τις οικογένειές τους. Ο δε κ. Αναστασίου χαρακτήρισε ως ήρωες της ζωής, όσους διαθέτουν τη δύναμη να αντεπεξέρχονται σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.
Η κοπή πίτας έγινε σε πραγματικά «ζεστό» κλίμα, με γονείς, εργαζόμενους και φιλοξενούμενους να απολαμβάνουν τα δώρα που ευγενικά προσέφεραν καταστήματα της πόλης των Τρικάλων. Ακολούθησε και κοπή πίτας των εργαζομένων, που, με επικεφαλής την υπεύθυνη κ. Α. Ιτσιου, καθημερινώς επιδιώκουν την προσφορά στους ωφελούμενους της συγκεκριμένης δομής του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου