Δευτέρα 27.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

NOVARTIS: Αναψαν τα αίματα στη Βουλή

21.02.2018

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτής Επιτροπής. Βολές εξαπολύονται για την αποκάλυψη ότι οι μάρτυρες χαρακτηρίσθηκαν δημοσίου συμφέροντος μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, για την επιλογή των 10 καλπών, ενώ στο «κάδρο» των εμπλεκομένων η αντιπολίτευση βάζει και τον Π.Κουρουμπλή.

Ειδικότερα, ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για σκευωρία από πλευράς κυβέρνησης και αναρωτήθηκε «γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες, μία ακόμη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή»; Ο Νίκος Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε της πρότασης της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την απόφαση για 10 κάλπες».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχειρούν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή να βάλουν στο «κάδρο» και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αναρωτιούνται αφού αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία γιατί να μην υπάρχει άλλη μία κάλπη γι΄ αυτόν. Χαρακτηριστιστική ήταν η ατάκα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. «Γιατί στη δικογραφία αναφέρεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ως Π.Κ. Τι είναι ανήλικος»; Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Αμυράς, ο οποίος ανέφερε: «Γιατί έχει εξαιρεθεί από τις κάλπες ο κ. Κουρουμπλής;».

H συζήτηση επί των διαδικαστικών διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε με την απόρριψη από την πλειοψηφία του αιτήματος για μία κάλπη. Κατόπιν αυτού, ξεκίνησε η διαδικασία της συζήτησης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, με πρώτους στο βήμα τους εισηγητές και εκπροσώπους των κομμάτων.