Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Novartis Gate: Άνοιγμα λογαριασμών ζητά η Εισαγγελέας Διαφθοράς για τους 10 εμπλεκόμενους πολιτικούς

03.04.2018 /

Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη και των υπόλοιπων οκτώ πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της NOVARTIS.

Θα ερευνήσουν παράλληλα και τις περιουσίες των συζύγων τους αλλά και των ανήλικων παιδιών τους .Πρόκειται συνολικά, μαζί με τους δέκα πολιτικούς, για 38 πρόσωπα.

Την έρευνα σε όλες τις καταθέσεις, στους τραπεζικούς λογαριασμούς, σε τυχόν θυρίδες καθώς και σε τυχόν άυλα περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές κλπ και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε με έγγραφο της η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Το επίμαχο έγγραφο απέστειλε η εισαγγελική λειτουργός προς όλες τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ζητά ειδικότερα να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς όλων των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και των συζύγων και ανήλικων παιδιών τους .Η παραγγελία αφορά τους:

-Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα και για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στο πλαίσιο του οποίου δόθηκε και η επίμαχη παραγγελία προς τις τράπεζες. Ήδη η εισαγγελέας έχει κινήσει την ίδια διαδικασία και για χιλιάδες μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.

Documento.gr