Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σοκαριστικές οι συνθήκες στη μονάδα covid στο νοσοκομείο Βόλου

15.12.2021

Εικόνες που θυμίζουν ένα σύστημα υγείας τριτοκοσμικής χώρας επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου “Αχιλλοπούλειο”

Το δράμα που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία παρατημένα στη μοίρα τους χωρίς υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην έξαρση των νοσηλειών λόγω κορωνοϊού, αλλά και τους μη covid ασθενείς, οι οποίοι μοιάζουν πλέον με… δεύτερης κατηγορίας πολίτες

Πολλές είναι οι καταγγελίες που γίνονται για άθλιες συνθήκες νοσηλείας αλλά και φιλοξενίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος. Μια καταγγελία που ξεχωρίζει στα social media την οποία μεταφέρει το energospolitis.gr, είναι από γυναίκα η οποία έχασε τον πατέρα της από κορονοϊό, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας.

Παρά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην χώρα και με την νέα απειλή της παραλλαγής Όμικρον φαίνεται ότι τα νοσοκομεία δεν είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν παρ’ όλες  τις τιτάνιες προσπάθειες των υγειονομικών.

Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο

Η καταγγέλλουσα δεν δίστασε μάλιστα να κοινοποιήσει δημόσια αυτό το γεγονός. Σε δημοσίευσή της αναφέρει: «Εκτός από το πένθος και την θλίψη μου, έχω να αντιμετωπίσω και τον θυμό για ένα νοσοκομείο με γιατρούς που δεν γνώριζαν προφανώς  τι έκαναν και έναν χώρο που θύμιζε σκουπιδαριό». Ακόμη ο άτυχος άνδρας λίγες μέρες πριν καταλήξει σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταγγείλει ότι λόγω ανευθυνότητας κάποιος μείωσε το οξυγόνο του με αποτέλεσμα να πέσει στο 75 και έτσι να κινδυνέψει η υγεία του.

Μήπως τελικά δεν φταίει ο ιός καθ’ αυτός αλλά και το ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η πολιτεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

Δείτε παρακάτω τις τραγικές εικόνες που επικρατούν στο νοσοκομείο Βόλου τις οποίες ανάρτησε η κόρη και οι οποίες είχαν τραβηχτεί από τον εκλιπόντα κατά τη νοσηλεία του στη μονάδα covid:

 

Ετικέτες: