Κυριακή 11.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΔΑΚΕ στο νοσοκομείο Τρικάλων

24.03.2023

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ στο Νοσοκομείο Τρικάλων με αφορμή την απόλυση εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης.

Πρώτη ήταν η ανακοίνωση της Ομ ΣΥΡΙΖΑ: «Η αναφορά έχει να κάνει με την χαρά και ικανοποίηση που εκδηλώνουν κάποιοι για την απόλυση συνάδελφων φύλαξης ( 7 προς το παρόν έρχονται και εστίαση και καθαριότητα σύνολο περίπου 60+ )..και αναφέρουν ότι δήθεν δεν γινόταν αλλιώς, τη στιγμή που σε νοσοκομεία (βλέπε Κομοτηνή Πτολεμαΐδα κτλ.) θα εξαντληθεί έστω η παράταση που υφίσταται μέχρι 30-6-23 ότι πάντα υπάρχουν ΛΥΣΕΙΣ..!! Την λύση που βρήκαν εδώ ήταν ο ιδιώτης!! όπως λέει το πρόγραμμα που υπηρετούν …!! Έπρεπε και πρέπει να απαιτηθούν, να δοθούν λύσεις παραμονής αυτών των συναδέλφων στο σύστημα υγείας, τη στιγμή δε που και το κόστος τους είναι πολύ μικρότερο και στο φινάλε η παράταση τους ήταν μέχρι 30-6-23..

Ας περίμεναν μπορούσαν …!!αλλά…το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί ..πριν ο αλέκτωρ ..πει εκλογές!!! Μην μας πετάνε το τυράκι της δήθεν νομοθεσίας, που την αναλύουν όπως βολεύει…. Και οι νομοθεσίες ..αλλάζουν!!ανάλογα τις συνθήκες….εκτός μνημονίου πλέον και με πανδημία που βίωσε ο υγειονομικός κόσμος και ήταν εκεί! Θα μου πεις αυτοί δεν ήταν “σταθμάρχες”!! Αυτοί έπρεπε να φύγουν…γιατί δεν τους κάθονται πλέον καλά οι ΣΟΧ..(που ήταν μια λύση…..για αρχή) Καλούμε όσους διεκδικούν την εξουσία να δεσμευτούν(αν και υπάρχουν τα προγραμματικά προγράμματα)ότι θα βρεθεί λύση, να πάρουν πίσω τις δουλειές τους .οι συνάδελφοι που απολύθηκαν!

Υ.Σ. Έρχεται η σειρά της Εστίασης….και ενώ θα απολύσουν 7 συναδέλφους κι εκεί…από την άλλη πόρτα την ίδια στιγμή προσλαμβάνουν μέσω ΟΑΕΔ 2 άτομα…για να ενισχύσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα αναλάβει. Σε όλη την διάρκεια της πανδημίας οι συνάδελφοι αυτοί μέχρι και σήμερα δουλεύουν διπλοβαρδια ..χωρίς ρεπό αλλά δεν υπήρχε τότε δυνατότητα προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ μας λέγανε…!!! Τώρα πριν τις εκλογές και πριν αναλάβει ο ιδιώτης….”ως μάνα εξ ουρανού” βρέθηκε η άκρη.. Ας καταλάβει ο καθένας μας ..τι έπεται…»

ΔΑΚΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:  « Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!! »

Πενία τέχνας κατεργάζεται! Καινούργιο επεισόδιο στο σήριαλ ΣΟΧ από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ και με νέο αφήγημα.

Αφού ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και από τα λίγα εναπομείναντα  μέλη της ΟΜ το 2011 υπερψήφισε την μείωση των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Τρικάλων απ’ τις 1027 σε 900, τώρα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα. Ειδικότερα υπερψήφισε την μείωση των οργανικών θέσεων του κλάδου προσωπικού καθαριότητας από 35 σε 10 στις οποίες περιλαμβάνονται οι ειδικότητες καθαριστριών, πλυντριών, σιδερωτριών και επιμέλειας κήπων. Βέβαια, τότε ήταν υπέρμαχοι των ιδιωτικών συνεργείων!!! Και ο εμπαιγμός έγινε μεγαλύτερος όταν οι ΣΟΧ είχαν ημερομηνία λήξης και με Νόμο του 2018 απαγορεύτηκε η μετατροπή των ΣΟΧ σε συμβάσεις αόριστης διάρκειας. Ποιός λοιπόν πετάει το τυράκι της δήθεν νομοθεσίας που την αναλύουν όπως τους βολεύει δεν είναι άγνωστος. Είναι τα ΊΔΙΑ πρόσωπα που συνέχιζαν και συνεχίζουν να εμπαίζουν  τους εργαζόμενους ΣΟΧ και που τους σέρνουν στα δικαστήρια όπου ΤΑΧΑ έχουν πιθανότητα να  διεκδικήσουν την μετατροπή των συμβάσεων  σε αορίστου χρόνου και την μονιμοποίησή τους. Είναι αυτοί που εξακολουθούν να εμπαίζουν εκμεταλλευόμενοι   την αγωνία των εργαζομένων για εργασία καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες.

Και τούτο διότι κατά ρητή νομοθετική και συνταγματική επιταγή απαγορεύεται η μονιμοποίηση και η σύσταση οργανικών θέσεων οι οποίες δεν είναι νομοθετημένες.

Βέβαια εδώ μπαίνει από το παράθυρο και η ελπίδα με την βαθυστόχαστη πρόβλεψη: «και οι νομοθεσίες αλλάζουν. Καλούμε όσους διεκδικούν εξουσία να δεσμευτούν ότι θα βρεθεί λύση για να πάρουν πίσω τις δουλειές τους όσοι απολύθηκαν».

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Εμφανίζονται ως προστάτες αυτοί που συναίνεσαν στην μείωση των οργανικών θέσεων, αυτοί που παρουσίασαν οβιδιακές μεταμορφώσεις, αυτοί που οδήγησαν τους εργαζόμενους σε δικαστικούς αγώνες οι οποίοι αποβαίνουν μάταιοι καθόσον τα δικαστήρια  στηριζόμενα στους νόμους δεν κάνουν δεκτά τα αιτήματα τους. Η προτροπή – επίκληση να υπάρξει δέσμευση για να βρεθεί λύση απ’ αυτούς που  διεκδικούν την εξουσία  φανερώνει την ένδεια και την κοροϊδία των « συνδικαλιστών » του ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πει κανείς!!!

ΔΑΚΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ&  ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ  ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Ανταπάντηση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ:Νοσοκομείο 2023!!!

Ας σταματήσει η ΔΑΚΕ του νοσοκομείου (οι γνωστοί ..άγνωστοι …) να ασχολούνται με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων (έχει κριθεί από τους εργαζόμενους….χωρις να κρύβει τις κάλπες !!!.)

Όπως και να  επιστρέφουν στο έτος 2011…όπου αναμασάνε την καραμέλα για την κατάργηση των οργανικών θέσεων..(διαφορετικοί νόμοι..διαφορετικά δεδομένα…)!!

Ας έρθουν πρώτα στο έτος 2017, όπου με απόφαση του ΔΣ..667/15-9-17 και φυσικά  με την έγκριση του εκπροσώπου συμπεριλήφθηκαν στο  νέο οργανισμό που προτάθηκε

8 θέσεις ΦΥΛΑΚΩΝ

45 θέσεις ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

26 ΕΣΤΙΑΣΗΣ!!!!

(η απόφαση στη διάθεσή τους…αν και την γνωρίζουν)

Αυτό έγινε γιατί ήδη το 2016 είχε αρχίσει το νοσοκομείο να λειτουργεί με ΣΟΧ….!!

Ας έρθουν λοιπόν στο σήμερα…

Στο σήμερα που αλλάζουν τους οργανισμούς όπως και όταν τους βολεύει..!!!αλλά δεν μπορούν να απαιτήσουν παραμονή των συμβασιούχων !!

Στο σήμερα των απολύσεων!!!

Στο σήμερα του ρουσφετιου !!!

Στο σήμερα των “ποδιών στο τραπέζι και των εντολών”!!

Στο σήμερα των “κολλητών”!!!

Στο σήμερα της αδιαφορίας…..μιας και δηλώνουν και συνδικαλιστές….αλλά πρώτα πρέπει να πάρουν ΑΔΕΙΑ..για να τοποθετηθούν..αν ποτέ τοποθετηθούν για κάτι.

Οι ΣΟΧ ήρθαν….από τους δικούς μας ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  και όχι μόνο….

Και με αυτούς θα επιστρέψουν!!!!! και θα παραμείνουν όπως πρέπει…

Υ.Σ.Μην νοιάζεστε για τα μέλη της ο.μ…κοιτάξτε να τα βρείτε στην “μοιρασιά”των θέσεων…και στην “σύμπνοια”.της ΔΑΚΕ…

Συγνώμη στον συντάκτη των απαντήσεων σας..του βάζουμε εργασία!!!!!

Ομ ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων

[fbcomments]