Πέμπτη 27.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο προαύλιο του τοπικού νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν χθες Τρικαλινοί πολίτες

08.06.2016

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία
Όπως σημείωσαν τη στήριξη της κερδοφορίας και της “ανάπτυξης” υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων

«Τη στήριξη της κερδοφορίας και της “ανάπτυξης”, υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων». Αυτό υπογράμμισαν, χθες, μεταξύ των όλων όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στις δημόσιες υγείες πρόνοιας.
Η συγκέντρωση έγινε στο προαύλιο του τοπικού νοσηλευτηρίου με τους συγκεντρωμένους να τονίζουν ότι «αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας, ετοιμάζουν την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι’ αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεβατιών και υπηρεσιών. Σε 23 νομούς δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο ή συμβεβλημένος. Γι’ αυτό ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας – πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία – πρόνοια, οι εισφορές. Γι’ αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ».
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι τη στήριξη της κερδοφορίας και της “ανάπτυξης”, υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων. Γι’ αυτό ετοιμάζουν την “αξιολόγηση”, νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυϊατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στη πορεία. Όσο στη δημόσια Υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και εμείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
«Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και εμείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία» ανέφεραν και πρόσθεσαν ότι την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια και υγεία.
Ε.Κ.