Δευτέρα 17.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βγήκαν για τα καλά τα νυστέρια στο νοσοκομείο!!! Συγχωνέουν τις παθολογικές κλινικές

21.11.2020

Σε μια απίστευτη κίνηση προβαίνει η διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων, στη συγχώνευση τριών κλινικών (δύο παθολογικών και της πνευμονολογικής), όπως καταγγέλλουν οι διευθυντές Αγγελος Ζορμπάς (Α’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ) Στέφανος Μυλωνάς (Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ), αφήνοντας σαφέστατες αιχμές γι αυτές τις αλλαγές στις… χειρουργικές κλινικές, που σήμερα υπολειτουργούν.

Το κείμενο

“O ΧΟΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΕΝΟ ΚΛΑΡΙ”

Απο τις αγαπημένες μου ιστορίες: “Κάποτε ο Χότζας πήγε στο δάσος για να κόψει ξύλα, για να ζεστάνει το σπίτι του. Ανέβηκε στο δέντρο και το πρώτο κλαρί που έκοψε ήτανε αυτό που καθότανε…”
Το Γ.Ν. Τρικάλων διεκδικεί για ακόμη μια φορά μια παγκόσμια πρωτοτυπία..Εν μέσω πανδημίας COVID-19 συγχωνεύει την Α παθολογική, την Β παθολογική και την πνευμονολογική κλινική, χωροταξικά και λειτουργικά σε ΜΙΑ κλινική…Την διαχρονική ανεπάρκεια των κυβερνήσεων και διοικήσεων για προσλήψεις και επαρκή στελέχωση του ΕΣΥ, καλούνται να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι(ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) των παθολογικών κλινικών..
Να υπενθυμίσω οτι ήδη στην ΒΠ νοσούν(2) ειδικοί και (4) ειδικευόμενοι και (2) γιατροί (1) ειδικός και (1) ειδικευόμενος) είναι αποσπασμένοι στις COVID-9 κλινικές ((8) γιατροί ηδη δεν ανήκουν στην δύναμη της ΒΠ). Ταυτόχρονα από την ΑΠ ήδη έχουν αποσπασθεί (3) γιατροί (2)ειδικοί και (1) ειδικευόμενος). Σύνολο γιατρών που δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις παθολογικές κλινικές (11) γιατροί!!!!Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό..
Αντι λοιπόν η διοίκηση να προβληματισθεί για τις μεγάλες ελλείψεις, των παθολογικών κλινικών σε έμψυχο δυναμικό, προέβη σε μία αψυχολόγητη και αυτοκαταστροφική για το Γ.Ν. Τρικάλων ενέργεια…ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ (3) ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ (1) ΕΝΟΣ!!! Εφαρμόζοντας μάλιστα ένα πρόγραμμα εφημέρευσης στην ενιαία πλέον πνευμο-παθολογικές κλινική – στην λογική εξοικονόμησης του καταπονημένου έμψυχου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού-,ανασφαλές για την επαρκή παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες του νομού μας.
Σε μια χρονική στιγμή οπου με νομοθετική ρύθμιση τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατα 80% και τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά λόγω του Lockdown και της μειωμένης κυκλοφορίας εχουν μειωθεί κατά πολύ, καλούνται τα ιδια άτομα των παθολογικών κλινικών (με την βοήθεια κάποιων γενικών γιατρών) και των πνευμονολόγων να αναχαιτίσουν την λαίλαπα της πανδημίας…
Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι, με συνεχείς μετακινήσεις και αλλαγές ρόλων, θα προσπαθήσουν σε ένα ανοχύρωτο ΕΣΥ και χωρίς να περιμένουν βοήθεια απο πουθενά, να τα καταφέρουν…
Ελπίζουμε οτι, η Τρικαλινή κοινωνία δεν θα ξεχάσει ,όταν τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας ,ποιοί πραγματικά ήτανε δίπλα τους και όλοι μαζί νικητές θα χτίσουμε ένα νέο ΕΣΥ με όραμα και σε γερά θεμέλια..
ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ Α ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ

ΚΑΙ

Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στέφανος Μυλωνάς και Αγγελος Ζορμπάς