Κυριακή 27.11.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέος εξοπλισμός για τα απορρίμματα στον Δήμο Τρικκαίων

30.12.2020 /

Τρία συνολικά μηχανήματα για τη μεταφορά απορριμμάτων παρέλαβε ο Δήμος Τρικκαίων προς ενίσχυση της ΠΑΔΥΘ ΑΕ. Πρόκειται για δύο αυτοσυμπιεζόμενα κοντέινερς και ένα πολυμηχάνημα (τύπου JCB), τμήμα του έργου για τον νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Ο ΣΜΑ στην περιοχή του Ριζαριού ανακατασκευάζεται για τον Δήμο Τρικκαίων, ώστε τα απορριμματοφόρα και από τα χωριά να απορρίπτουν ταχύτερα το φορτίο τους, για να μεταφερθεί ταχύτερα και στον ΧΥΤΑ.
Το έργο είναι διπλό: κατασκευή του ΣΜΑ με 226.980,35 € και προμήθεια των οχημάτων με 196.000 € και έχει τον τίτλο «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Τρικκαίων (συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών λειτουργίας του)».
Έτσι, δίνεται νέα  ώθηση στο έργο της ΠΑΔΥΘ, της διαδημοτικής εταιρείας που αποτελεί παράδειγμα στη διαχείριση απορριμμάτων για τη δυτική Θεσσαλία, με πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντιστοίχως, τους Δημάρχους Τρικκαίων και Καρδίτσας.
Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενισχύοντας τη δυναμική της ΠΑΔΥΘ με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον, από την ταχύτερη μεταφορά απορριμμάτων και από τη λειτουργία του νέου ΣΜΑ, μόλις αυτός ολοκληρωθεί.