Τρίτη 10.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: BULLYING ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ…

20.03.2015

Στις σύγχρονες ανά τον κόσμο κοινωνίες , μέσα στις οποίες συμβιώνουν οι  άνθρωποι του 21ου αιώνα υπάρχει διάχυτο το στοιχείο της διαφορετικότητας. Μίας διαφορετικότητας που δε σταματάει μόνο στα όρια της εθνικότητας αλλά έχει πολύπλευρες διαστάσεις που αφορούν τη θρησκεία, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τις ενδυματολογικές επιλογές και τόσα άλλα. Στις ίδιες αυτές κοινωνίες, άνθρωποι βιώνουν ή γίνονται μάρτυρες καθημερινά φαινομένων βίας , κάθε είδους ρατσισμού αλλά ακόμα ακόμα και ακραίας εγκληματικότητας ενάντια σε οτιδήποτε το διαφορετικό, το κατά τα πρότυπα του παγκόσμιου καπιταλισμού ‘’μη κανονικό’’. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να ξεφύγει από αυτό το πλέγμα της κανονικότητας που έχει στηθεί και έχει σκεπάσει εδώ και χρόνια τον πλανήτη στον οποίο κατοικούμε, καταλήγει στο περιθώριο ανήμπορος να αντιδράσει, να φωνάξει, να αντισταθεί σε αυτό το κακόγουστο παιχνίδι που του ‘παιξε η μοίρα.

Ένα τέτοιο φαινόμενο ξεδιπλώθηκε και στην Ελλάδα της κρίσης με θύμα ένα νέο παιδί που δεν είχε πλέον κουράγιο να φωνάξει ή ακόμη και αν το έκανε η κοινωνία γύρω του κώφευε. Οι κραυγές του ακούγονταν σαν ψίθυροι μέσα σε ένα σάπιο σύστημα που αρνείται να αποδομηθεί, αρνείται να δεχθεί το διαφορετικό, αρνείται να υπερασπιστεί την ισότητα και τη δημοκρατία. Φτάνει πια!

Καλούμαστε λοιπόν σήμερα ως νοήμονες άνθρωποι, βγαλμένοι από τα σπλάχνα αυτής της σάπιας κοινωνίας που μας μεγάλωσε πια, να βάλουμε τέλος στο ρατσιστικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, να υπερασπιστούμε με σθένος τα ίσα δικαιώματα για όλους ανεξαιρέτως, τη δημοκρατία, τη διαφορετικότητα, την ισότητα, τον ίδιο μας τον εαυτό. Οφείλουμε να αγκαλιάσουμε όλους εκείνους που ζουν καθημερινά στο περιθώριο είτε σε κάποιο κρύο σοκάκι παρέα με ένα σκέπασμα τόσο κενό όσο και η πραγματικότητα την οποία βιώνουν, είτε πίσω από τα κάγκελα κάποιου στρατοπέδου συγκέντρωσης να ατενίζουν από μακριά την ελευθερία να τους εντάξουμε στη μεγάλη αγκαλιά μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας που είναι χρέος όλων μας να οικοδομήσουμε.

Η παλιά αυτή κοινωνία που τώρα νοιώθει για πρώτη φορά τον τρόμο μήπως και αλλάξει, τώρα που τρίζουν τα σαπισμένα της από καιρό θεμέλια παλεύει να κρατηθεί βυθισμένη στον παραλογισμό που τη χαρακτηρίζει και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο βρώμικα μέσα για να επιτύχει το σκοπό της. Συμμορίες χρυσαυγιτών και νεοναζί αναδύθηκαν από μέσα της για να την υπερασπιστούν προτάσσοντας τη μισανθρωπιά και τη βία και το έγκλημα ενάντια σε μερίδες ανθρώπων που διαφέρουν από αυτή και θέλουν να την αλλάξουν. Προσπαθούν να προσελκύσουν τις μάζες παριστάνοντας τον καλό Σαμαρείτη και να τις ωθήσουν να συμμετάσχουν στα μίζερα σχέδιά τους. Δε θα τους περάσει όμως. Τέτοιου είδους πρακτικές τις έχουν καταδικάσει οι λαοί και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να συμβούν τέτοιες κτηνωδίες ποτέ ξανά. Θα χαθούν και αυτές μαζί με το σύστημα που τις γέννησε και τις επαναφέρει στο προσκήνιο κάθε φορά που απειλείται.

Τώρα είναι λοιπόν η ευκαιρία να γκρεμίσουμε το παλιό μαζί με τα κατάλοιπά του και να βάλουμε τις βάσεις για την κοινωνία του μέλλοντος. Μιας κοινωνίας που θα δέχεται χωρίς περιορισμούς την παραδοχή του ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ισοι. Εκεί που κάθε άνθρωπος θα νιώθει πραγματικά ελεύθερος πέρα από κάθε σύνορο και σκέψη. Εκεί που η αλληλεγγύη θα παίρνει σάρκα και οστά. Εκεί που ο φασισμός θα πνίγεται στο σκοτάδι. Εκεί που το ‘’εμείς’’ μπαίνει πάνω από το ‘’εγώ΄΄. Εκεί που κατοικούνε άνθρωποι. Εκεί θέλουμε να πάμε. Εκεί θέλουμε να ζήσουμε και θα παλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό το ‘’εκεί’’.

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ –ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ