Τρίτη 10.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τιμά τη μέρα ενάντια στο ρατσισμό

21.03.2015 /

 

Mε τίτλο BULLYING στον ρατσισμό, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, σήμερα 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ενάντια στον ρατσισμό, θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, διοργανώνοντας στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, έκθεση φωτογραφικού υλικού, βγαλμένου μέσα από το τόσο επίκαιρο και καυτό θέμα.

Σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως σήμερα στον 21ο αιώνα υπάρχει διάχυτο το στοιχείο της διαφορετικότητας. Μιας διαφορετικότητας που δε σταματάει μόνο στα όρια της εθνικότητας αλλά έχει πολύπλευρες διαστάσεις που αφορούν τη θρησκεία, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τις ενδυματολογικές επιλογές και τόσα άλλα. Στις ίδιες αυτές κοινωνίες, άνθρωποι βιώνουν ή γίνονται μάρτυρες καθημερινά φαινομένων βίας, κάθε είδους ρατσισμού αλλά ακόμα και ακραίας εγκληματικότητας ενάντια σε οτιδήποτε το διαφορετικό, το κατά τα πρότυπα του παγκόσμιου καπιταλισμού «μη κανονικό».Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να ξεφύγει απ’ αυτό το πλέγμα της κανονικότητας που έχει στηθεί και έχει σκεπάσει εδώ και χρόνια τον πλανήτη στον οποίο κατοικούμε, καταλήγει στο περιθώριο ανήμπορος να αντιδράσει, να φωνάξει, να αντισταθεί σ’ αυτό το κακόγουστο παιχνίδι που του ‘παιξε η μοίρα.

Τώρα είναι λοιπόν η ευκαιρία να γκρεμίσουμε το παλιό μαζί με τα κατάλοιπα του και να βάλουμε τις βάσεις για τη κοινωνία του μέλλοντος. Μιας κοινωνίας που θα δέχεται χωρίς περιορισμούς την παραδοχή του ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι. Εκεί που κάθε άνθρωπος θα νιώθει πραγματικά ελεύθερος πέρα από κάθε σύνορο και σκέψη. Εκεί που η αλληλεγγύη θα παίρνει σάρκα και οστά. Εκεί που ο φασισμός θα πνίγεται στο σκοτάδι. Εκεί που το «εμείς» μπαίνει πάνω από το «εγώ».Εκεί που κατοικούνε άνθρωποι. Εκεί θέλουμε να πάμε. Εκεί θέλουμε να ζήσουμε και θα παλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό το «εκεί».

 

                                                                                                                     Δ.Π.