Παρασκευή 04.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη

04.11.2020

Σε νέο διάγγελμα προχωρά το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας νέα μέτρα κατά της διασποράς της κοροναϊού στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις  στις 12:00 το μεσημέρι για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι επιστήμονες έχουν εισηγηθεί στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί  νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσουν τα Λύκεια όπως ακριβώς συνέβη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Οι αιτίες της πρότασης δεν είναι άλλες από τον καλπάζοντα αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Οι πληροφορίες του in.gr κάνουν λόγο για εισήγηση που έχει γίνει, αλλά την τελική απόφαση, η οποία είναι καθαρά πολιτική, θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε γενικευμένο lockdown που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή και θα διαρκέσει – αρχικά- για 15 ημέρες.

Η κυβέρνηση – παρά το γεγονός ότι καταγράφηκε χθες νέο ρεκόρ στην Αττική – τονίζει ότι η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου και ότι απέχει ακόμη από το να τεθεί η περιοχή σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα – ειδικά για την Αττική – είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα οι πιθανότητες θα ήταν 20% για τοπικό lockdown.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και τότε θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

«Στην Αττική δεν είμαστε κοντά σε lockdown» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενώ σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από την Αττική το Σαββατοκύριακο, είπε με νόημα ότι το θέμα των μετακινήσεων μεταξύ νομών μας απασχολεί εδώ και καιρό.

«Πρέπει να δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα που πήραμε. Φαίνεται πως στην Κοζάνη και στην Καστοριά αποδίδουν. Αν χρειαστεί θα απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε κάθε περίπτωση η ειδική ομάδα που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας φαίνεται πως δίνει ένα μικρό ακόμη περιθώριο πριν τη λήψη νέων έκτακτων μέτρων . Ωστόσο δεν αποκλείεται εάν υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σε Αττική ή σε άλλες «κόκκινες» περιοχές να ληφθούν νωρίτερα πιο σκληρά μέτρα.

ΠΗΓΗ:IN.GR