Παρασκευή 06.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νεκρή καλόγρια από μοναστήρι της Καρδίτσας-Τραγωδία στην άσφαλτο με 4 νεκρούς

27.03.2018 /

Τέσσερις νεκρές γυναίκες και τρεις τραυματίες

Καλόγρια από μοναστήρι της Καρδίτσας, είναι η μια από τις τέσσερις νεκρές γυναίκες στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, έπειτα από μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Ήταν γερμανικής καταγωγής ήταν εγγεγραμμένη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής 12 Αποστόλων της Κόκκινης Εκκλησιάς στην Καρδίτσα.

Γερμανικής καταγωγής είναι και η δεύτερη μοναχή που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική του ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, ενώ πολυτραυματίας είναι ο άντρας μοναχός που επίσης διέμενε σε μοναστήρι της Καρδίτσας.

Στο μοναχολόγιο μοναστηριού της Καρδίτσας, ανήκε η 61χρονηΚαλόγρια Γερμανικής καταγωγής που έχασε την ζωή της το απόγευμα της Δευτέρας στο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, έπειτα από μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. Αυτοκινήτων.

Στο αυτοκίνητο με την μοναχή, επέβαινε ένας άντρας επίσης μοναχός και μια ακόμη μοναχή.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η νεκρή μοναχή, ήταν εγγεγραμμένη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής 12 Αποστόλων της Κόκκινης Εκκλησιάς. Επίσης, η άλλη καλόγρια Γρμανικής καταγωγής και αυτή, ήταν εγγεγραμμένη στο μοναχολόγιο του ίδιου μοναστηριού, αλλά πριν λίγο καιρό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος της είχε δώσει απολυτήριο, αλλά ακόμη διέμενε στο μοναστήρι.

Οδηγός του αυτοκινήτου, φέρεται να είναι ένας άντρας επίσης μοναχός που όμως δεν είναι εγγεγραμμένος στο μοναχολόγιο καμίας μονής της μητροπόλεως μας μιας και το αίτημά του συνάντησε την άρνηση του μητροπολίτη μας. Αιτία, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος φέρεται να είναι ακόμη εγγεγραμμένος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αν δεν πάρει από εγγεγραμμένη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής 12 Αποστόλων της Κόκκινης Εκκλησιάς λυτήριο δεν είναι δυνατόν να εγγραφεί στην δύναμη άλλου μοναστηριού.

Μάλιστα, ο ρασοφόρος είχε και δικαστική διένεξη με τον μητροπολίτη μας που όμως απηλλάγη με βούλευμα.

Σοβαρό ζήτημα φυσικά δημιουργείται αν μοναχοί που είναι εγγεγραμμένοι στην δύναμη μοναστηριών της μητροπόλεως μας, φεύγουν από το νομό μας χωρίς την απαιτούμενη άδεια του μητροπολίτη όπως ορίζουν οι κανόνες της εκκλησίας.

Τραγωδία στην άσφαλτο

Τέσσερις νεκρές γυναίκες και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων το μεσημέρι της Δευτέρας. Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στο 520ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, στο ύψος του Αξιοχωρίου.

Μία μοναχή 61 ετών, η οποία είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά τη σφοδρή σύγκρουση υπέκυψε τελικά στα τραύματά της, ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των νεκρών από το τροχαίο.

Από τη σύγκρουση, τρεις γυναίκες, ηλικίας 58, 65 και 66 ετών, που επέβαιναν στο ένα από τα οχήματα έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, ενώ μία 43χρονη, επιβάτης του ίδιου οχήματος, διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Από το δεύτερο όχημα, πέραν της μοναχής που έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, στο ΑΧΕΠΑ εξακολουθούν να νοσηλεύονται ένας παπάς 51 ετών και μία 54χρονη μοναχή.

Η τέταρτη γυναίκα που επέβαινε στο μαύρο όχημα απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη, αλλά εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Στο μαύρο όχημα επιβάτες ήταν δύο μοναχές από την Γερμανία κι ένας Ιερέας, που κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Οι δύο τραυματίες, η καλόγρια και o ιερέας, που επέβαιναν στο μαύρο αυτοκίνητο, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η μοναχή είναι διασωληνωμένη στην Εντατική και φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο ιερέας χαρακτηρίστηκε «πολυτραυματίας» και είναι στην χειρουργική κλινική. Η κατάσταση και των δύο θεωρείται κρίσιμη, ενώ η άλλη γυναίκα, που επέβαινε στο έτερο όχημα, είναι σε νοσοκομείο του Κιλκίς σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία ερευνά κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το τροχαίο, κάτι που είναι δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.

πηγή: η Αλήθεια της Καρδίτσας