Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εντόπισαν νεαρό σε κωματώδη κατάσταση – Ανακοίνωσε την αυτοκτονία του μέσω διαδικτύου

20.07.2015

Ένας 25χρονος ο οποίος προχθές είχε ανακοινώσει ότι θα αυτοκτονήσει μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκε προχθές σε κωματώδη κατάσταση, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε προχθές το βράδυ από χρήστη του Διαδικτύου, ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αποστείλει μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη που προέβη στην αποστολή του μηνύματος, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους τηλεφωνίας και διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε ο 25χρονος, ως χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 25χρονος εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Άμεσα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.
• Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Πηγή: www.zougla.gr