Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Nεαρή καθηγήτρια μουσικής: Ζήτησε εξηγήσεις, διώκεται για απείθεια και δυσφήμηση

06.12.2017 /

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος αστυνομικού, βρίσκεται νεαρή καθηγήτρια μουσικής η οποία εργάζεται ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, απλώς και μόνο επειδή θέλησε να ζητήσει εξηγήσεις από υπαλλήλους του ΚΤΕΛ που νωρίτερα της είχαν αφαιρέσει την κάρτα έκπτωσης για τα δρομολόγια που εκτελούν τα λεωφορεία τους.

Η περιπέτεια της άρχισε όταν θέλησε να χρησιμοποιήσει για την μετακίνηση της λεωφορείο που εκτελούσε σχολικό δρομολόγιο, το οποίο και μεταφέρει δωρεάν μαθητές από και προς τα σχολικά κέντρα. Η ίδια αναφέρει το εξής:

Ένας υπάλληλος τους μου είπε ότι, ως εκπαιδευτικός, δικαιούμαι δωρεάν μετακίνηση με τα σχολικά δρομολόγια.

Τρεις μήνες τώρα πηγαινοερχόμουν με συναδέλφους. Τις τρεις τελευταίες φορές πήρα το ΚΤΕΛ για ένα συγκεκριμένο σχολειό και ζήτησα και τις τρεις φορές από τους οδηγούς να διασταυρώσουν με τον αρμόδιο υπάλληλο την πληροφορία της δωρεάν μετακίνησης. Δε φέρω καμία ευθύνη αν δεν το έκαναν.

Αργότερα σε έλεγχο που έγινε, ο ελεγκτής μου κατέσχεσε την εκπτωτική κάρτα εκπαιδευτικού -πράγμα παράνομο, καθώς αποτελεί υπεξαίρεση προσωπικού έγγραφου. Ζήτησα από τον υπάλληλο που βρήκα το μεσημέρι στα γραφεία να μου την επιστρέψει, αρνήθηκε και μου είπε ότι την κατάσχουν δια παντός.

Του ζήτησα να επικοινωνήσει με τον υπάλληλο που με είχε πληροφορήσει για τη δωρεάν μετακίνηση, αρνήθηκε, ζήτησα τα στοιχεία του, αρνήθηκε και πάλι και του ξεκαθάρισα ότι δε φεύγω αν δε μου τα δώσει. Με απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία, αρνήθηκα να φύγω και συνέχισε να με προκαλεί, όπως και όλη την προηγούμενη ώρα, λέγοντας μου ότι τους κλέβω και ότι τους κοροϊδεύω μήνες τώρα.

Η ίδια θεωρεί ότι η συμπεριφορά του υπαλλήλου του ΚΤΕΛ –ενδεχομένως ακόμα και ο έλεγχος – μόνο τυχαία γεγονότα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Και αυτό γιατι όπως σημειώνει, η ίδια έχει καταθέσει τρεις σχετικές αναφορές στη Διεύθυνση Μεταφορών για τον τρόπο λειτουργίας τους που όπως τονίζει «δημιουργεί προβλήματα στον εργαζόμενο πολίτη».

Αποτέλεσμα της επιμονής του υπαλλήλου και της δικής της άρνησης να αποχωρήσει χωρίς την εκπτωτική κάρτα, με την οποία μετακινείται συχνά και έκτος νόμου αφού κατάγεται από αλλού , ήταν να κληθεί η αστυνομία
Στην αστυνομία επανέλαβε τους ίδιους ψευδείς ισχυρισμούς, εγώ αρνήθηκα τα πάντα και τότε οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν ότι με συλλαμβάνουν. Τους ρώτησα με ποιο δικαίωμα και τους υπενθύμισα ότι δεν έχουμε χούντα”.

«Εγώ θα σε συλλάβω» της απάντησε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, κολλώντας προκλητικά το πρόσωπο του στο δικό της, όπως περιγράφει, και κατηγορώντας της ότι τον είπε «φασίστα» .

«Τον είπες φασίστα» έσπευσαν να επιβεβαιώσουν όλοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν εκεί και όλοι οι υπάλληλοι του ΚΤΕΛ, θέτοντας μάλιστα τον εαυτό τους στη διάθεση του αστυνομικού και δίνοντας αργότερα κατάθεση στο τμήμα όπου οδηγήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

«Εννοείται ότι δεν είχα πει κάτι τέτοιο -θα ήταν ανόητο να το κάνω» τονίζει η ίδια.

Πάντως στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκε, ο υπάλληλος του ΚΤΕΛ επέστρεψε την κάρτα διευκρινίζοντας ότι ο νομικός της εταιρείας θα φροντίσει ώστε να την κατάσχουν εκ νέου ωστόσο ο αστυνομικός επέμενε στην κατάθεση μήνυσης εις βάρος της.

Η ίδια πάντως σκοπεύει να κινηθεί και εναντίον του αστυνομικού με σχετική αναφορά των γεγονότων ώστε να διερευνηθεί η περίπτωση παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr