Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Θρίλερ με την εξαφάνιση του Θάνου Ακρίβου με καταγωγή από το Προάστιο Καρδίτσας

21.04.2018 /

Νέα εξέλιξη για την εξαφάνιση του Θάνου Ακριβού. Το μεσημέρι άνδρες της πυροσβεστικής βρήκαν τα ρούχα του εξαφανισμένου νεαρού, στο βουνό της περιοχής Πανόραμα Άργους.

Τα ρούχα ήταν βρεγμένα και γεμάτα αγκάθια. Η νέα εξέλιξη σήμανε συναγερμό στις αρχές του Άργους. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του, συμμετέχει και ιδιωτικό ελικόπτερο, μετά από αίτημα της οικογένειας. Ο πατέρας του με καταγωγή από το χωριό της Καρδίτσας Προάστιο.

Ελικόπτερο στις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό

Θάνος Ακριβός: Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Θάνος ξεκινάει από την Αθήνα με προορισμό την Καλαμάτα την Τρίτη 10-4-2018. Την Τετάρτη το πρωί φεύγει από Καλαμάτα ενώ είναι άγνωστο που είχε διαμείνει. Το βράδυ της Τετάρτης περνάει τα διόδια του Άργους, βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και φτάνει στην περιοχή Πανόραμα. Εκεί διαμένει μέχρι το πρωί αλλά «ξεμένει» από μπαταρία στο αυτοκίνητο (μαύρο BMW) αλλά και στο κινητό.

Το πρωί της Πέμπτης και αφού οι γονείς του δεν έχουν σημεία ζωής, φεύγουν από Ναύπακτο για Αθήνα. Με το τηλέφωνο κλειστό και χωρίς κανένα σημάδι ζωής, δίνουν σήμα στην αστυνομία για εξαφάνιση. Την ίδια ώρα, ο Θάνος βρίσκεται χωρίς καμία βοήθεια στην Πανόραμα Άργους.

Την Πέμπτη το απόγευμα σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα άλλο BMW προσπαθεί να βοηθήσει. Μπαίνουν τα δύο αυτοκίνητα «μούρη με μούρη» για να ενωθούν οι μπαταρίες, όπως συνήθως συμβαίνει. Η μπαταρία όμως στο όχημα του Θάνου βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, κάτι που φαίνεται να αγνοούν.

Την Παρασκευή το πρωί, ο Θάνος πηγαίνει στην επιχείρηση με γερανούς που βρίσκεται ακριβώς απένταντι από το σημείο που έχει σταθμεύσει, να ζητήσει βοήθεια. Ένας εργαζόμενος του απαντάει πως δεν είναι συνεργείο αυτοκινήτων και τον διώχνει, παρότι τον έβλεπε επί μία ολόκληρη ημέρα ακριβώς απέναντι, στην μέση του πουθενά.

Τριακόσια μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο, βρίσκεται μια επιχείρηση επισκευής αυτοκινήτων, την οποία ο Θάνος δεν επισκέφτηκε ποτέ. Ο ιδιοκτήτης της όμως, ιδιαίτερα παρατηρητικός, βλέπει τον Θάνο με ένα άσπρο μπλουζάκι να προσπαθεί να επισκευάσει το όχημά του. «Πέρασα αρκετές φορές την Παρακευή από το σημείο και τον έβλεπα» δηλώνει χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «Το μεσημέρι, περί τις 3 με 4, ένα ασημί αυτοκίνητο τον πλεύρισε και πίστεψα πως θα τον βοηθούσε. Από τότε δεν τον ξαναείδα»

Το αυτοκίνητο βρέθηκε από την αστυνομία την Παρασκευή το βράδυ, μετά από τηλέφωνο κατοίκου στην αστυνομία για εγκαταλειμμένο όχημα. Τα κλειδιά είναι μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει κλειδωμένες τις πόρτες. Στην θέση του οδηγού είναι το πορτοφόλι του Θάνου με 500 ευρώ αλλά και τραπεζικές κάρτες.

Mετά από έλεγχο της αστυνομίας, εντοπίζεται ο ιδιοκτήτης και αμέσως σημαίνει συναγερμός. Η οικογένεια μεταβαίνει στο σημείο και αρχίζει να ψάχνει μέσα στις αχανείς εκτάσεις της πεδιάδας του Άργους.

Με αρκετή καθυστέρηση, ενημερώνεται η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να συνδράμουν στις έρευνες την Κυριακή το απόγευμα. Η οικογένεια ζητάει να ελεγχθούν όλες οι κάμερες της περιοχής και να εντοπιστεί το ασημί αυτοκίνητο, αλλά η αστυνομία αδυνατεί μέχρι στιγμής να παράσχει τέτοια βοήθεια. Οι έρευνες που παραμένουν άκαρπες συνεχίζονται…

Πηγή: npress.gr