Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέα δυναμική πορεία διαμαρτυρίας από τη ΣΕΦΑΑ

30.11.2018

Διατεθειμένοι να μην υποχωρήσουν μέχρι τα αιτήματά τους να δικαιωθούν, εμφανίζονται φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τρικάλων , οι οποίοι προχώρησαν και σήμερα σε πορεία διαμαρτυρίας, υψώνοντας φωνή αντίδρασης στον προωθούμενο νέο αθλητικό νόμο.

«Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο ουσιαστικά εξισώνει το πτυχίο μας με ένα πιστοποιητικό σεμιναριακού τύπου λίγων Σαββατοκύριακων. Δηλαδή εμείς που σπουδάζουμε 4 χρόνια και έχουμε έρθει στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο θα έχουμε τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με οποιονδήποτε πάει σε κάποιο σεμινάριο λίγων ημερών» ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων Αγησίλαος Κουλούρης.

Αναφερόμενος στις δυναμικές κινητοποιήσεις ο ίδιος είπε πως «έχουμε κοντά μας τους καθηγητές και την τοπική κοινωνία. Δεν είναι κατάληψη, είναι αποχή όλης της σχολής και βλέπουμε τεράστια ανταπόκριση και υποστήριξη. Ακολουθήσανε και οι υπόλοιπες Σχολές της χώρας με γενικές συντελεύσεις και κινητοποιούνται με πορείες».

Ο πρόεδρος των φοιτητών έκανε γνωστό πως υπάρχει και ηλεκτρονικό ψήφισμα που έχει ήδη 5.000 υπογραφές και ξεκίνησε μόλις χθες το βράδυ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν …φαίνεται κανένα (!) από τα εκατοντάδες σχόλια που έχουν κάνει οι αμέσως ενδιαφερόμενοι (καθηγητές, φοιτητές).

Οι φοιτητές πάντως άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο δυνατές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα και δεν αποσυρθούν οι προτεινόμενες αντιεπιστημονικές διατάξεις του νομοσχεδίου.