Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δεκτή η ένσταση Γεωργιάδη – Τέσσερις οι υποψήφιοι στη Ν.Δ.

03.10.2015

Κανονικά προχωρά η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς η ΚΕΦΕ έκανε δεκτή την ένστασή του.
Σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι η αρχική απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ήταν τυπικώς ορθή, καθώς πράγματι άργησε λίγα λεπτά, και ευχαρίστησε τον κ. Παπαμιμίκο και όλα τα μέλη για την απόφαση που έλαβαν.
Ο υποψήφιος πλέον για την προεδρία της ΝΔ ευχαρίστησε επίσης και τους συνυποψηφίους, τον Αντώνη Σαμαρά και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

Στην πρώτη του δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Τέσσερις οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας: ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νομίζω ότι παραβίασα σηματοδότες για να καταθέσω την υποψηφιότητά μου, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την κατάθεση του φακέλου με τις υπογραφές, που υποβλήθηκε με οκτώ λεπτά καθυστέρηση, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού είπε ότι μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχε συγκεντρώσει 45 υπογραφές και ότι τις τελευταίες πέντε τις συγκέντρωσε μέσα σε 20 λεπτά.
Είπε ακόμη η εβδομάδα που πέρασε συγκεντρώνοντας τις υπογραφές ήταν από τις πιο συγκινητικές της ζωής του, παραδέχθηκε ότι η συγκέντρωσή τους ήταν δύσκολη και ότι το κατάφερε την τελευταία στιγμή.
«Πάνω απ’ όλα είναι η Νέα Δημοκρατία. Κοπιάζουμε για να πάρει ξανά την εξουσία, για να πάει μπροστά» είπε.
Μιλώντας λίγο αργότερα στον Σκάι ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η τελευταία υπογραφή ανήκει στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος είχε πει ότι δεν θα έβαζε την υπογραφή του σε καμία υποψηφιότητα, αλλά τελικά δέχτηκε, γιατί θεώρησε άδικο να μην έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.
Μετά τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ο κ. Τοκάκης ανέφερε ότι πήρε την απόφαση 30 λεπτά πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας και αφού ειχε πληροφορηθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε συγκεντρώσει 49 υπογραφές.
Ο κ. Τοκάκης σημείωσε ότι η κίνησή του είχε συμβολικό χαρακτήρα και δεν σημαίνει στήριξη, λόγω των ιδεολογικών διαφορών που έχει με τον κ. Γεωργιάδη.
«Δεν συμφωνώ πολιτικά με τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν θα πάψω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε υποψηφίου να διεκδικήσει την ψήφο της βάσης του κόμματός μας, όταν μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει 49 απο τις απαιτούμενες 50 υπογραφές» σημείωσε.
«Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να σκεφτόμαστε με ανοικτό μυαλό και με την λογική των ίσων ευκαιριών για όλους και όχι με τη λογική των αποκλεισμών που μας έφτασε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε ο κ. Τοκάκης.