Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ντρίπλα Μεϊμάρ… που τελικά δεν παραιτείται

24.11.2015
Αθήνα
Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε το πρωί της Τρίτης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, με απόφαση που έλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η κίνηση Μεϊμαράκη ήρθε λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της αποτυχίας διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και με το κλίμα στη λεωφόρο Συγγρού να χαρακτηρίζεται «εμφυλιοπολεμικό».

Η κόντρα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τους συνυποψηφίους του έχει φτάσει στα άκρα και πολλά στελέχη εκφράζουν έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο διάσπασης. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα είναι παρών στη συνεδρίαση της ΚΟ, ζητούν από τον κ. Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου, καταλογίζοντάς του την ευθύνη της αποτυχίας των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Πρωτοφανής είναι και η κόντρα του κ. Μεϊμαράκη με τον πρώην πρόεδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι παραιτείται «γιατί αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Αν ο κ. Σαμαράς μου ξαναδώσει την εμπιστοσύνη του, τότε δεν παραιτούμαι. Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς, τότε εγώ θα παραιτηθώ» είπε χαρακτηριστικά.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το απόγευμα, ενώ άγνωστο παραμένει εάν ο Αντ.Σαμαράς θα παραστεί στη συνεδρίαση.