Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέα διαμαρτυρία από τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας

11.12.2018 /

Σε αποκλεισμό του Κεντρικού Καταστήματος προχώρησαν σήμερα οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας στα Τρίκαλα.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«ΚΛΕΒΟΥΝ» ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Εθνική Τράπεζα αρνείται να μας επιστρέψει τα χρήματα που καταθέταμε κάθε μήνα από το μισθό μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού μας βίου, σε έναν έντοκο καταθετικό λογαριασμό.

Η Τράπεζα είχε την ευθύνη διαχείρισης αυτών των χρημάτων και σε αντάλλαγμα, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου από το 1949, συμφώνησε να μας τα αποδίδει, όταν βγαίνουμε στη σύνταξη, υπό τη μορφή μηνιαίας μετεργασιακής παροχής, εφ’ όρου ζωής.

Παράνομα και αυθαίρετα διέκοψε την καταβολή τους εδώ και ένα χρόνο. Πολλοί συνταξιούχοι αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Και ενώ, πάνω από ένα μήνα, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις εις βάρος της, η Τράπεζα αρνείται να μας τα δώσει!!!

Ήδη έχει ασκηθεί δίωξη, από τον εισαγγελέα, κατά του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη και άλλων μελών του ΔΣ της Τράπεζας, για κακουργηματική απιστία, όσον αφορά την διαχείριση αυτού του λογαριασμού.

Η Εθνική Τράπεζα «υπεξαίρεσε» τα λεφτά μας, «έφαγε» τις αποταμιεύσεις μας. Στερεί από 16500 συνταξιούχους το 40% των μηνιαίων αποδοχών τους.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των χρημάτων μας ΤΩΡΑ!

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ