Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Για αναβολή πάνε οι εκλογές στη Ν.Δ. – Μύλος με τους υπολογιστές

22.11.2015

Αναβολή της διαδικασίας των εκλογών ζητάει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ανέφερε πως αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος.

Επί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Σε ορισμένα εκλογικά σημεία έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως, μεταξύ των υποψηφίων και της ΚΕΦΕ υπήρχε εδώ και καιρό συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων λόγω φοβιών για νοθεία.

Μόνο που σήμερα δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα και άρα μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ότι δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής και συνέστησε στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση.

Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στο twitter ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται κ να αποθαρρύνονται οι νεοδημοκράτες και ζήτησε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε μέσω twitter να μην ξεκινήσουν να πηγαίνουν να ψηφίσουν ακόμα οι νεοδημοκράτες. «Συγγνώμη στον κόσμο διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμα την διεξαγωγή των εκλογών. Τι να πω;».

Στα Τρίκαλα

Η εσωκομματική ψηφοφορία στο νομό για την εκλογή νέου προέδρου της Ν.Δ την Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στα παρακάτω εκλογικά τμήματα
Στα Τρίκαλα θα λειτουργήσουν δυο εκλογικά τμήματα με 6 κάλπες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων
Επίσης θα λειτουργήσουν άλλα 5 εκλογικά τμήματα, με μια κάλπη, στα ΚΕΠ Μεγ. Καλυβίων, Μεγαλοχωρίου, Παλαιοπύργου, Μικρού Κεφαλοβρύσου και Πρίνους
Στο Δήμο Πύλης θα στηθούν από μια κάλπη στα ΚΕΠ Πύλης, Ελάτης και Λυγαριάς.
Στο Δήμο Καλαμπάκας θα στηθούν 2 κάλπες στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης και μια κάλπη στο σημείο 11.500 στη Μύκανη του πρώην δήμου Χασίων.
Στο Δήμο Φαρκαδόνας θα υπάρχουν δυο κάλπες, μία στο ΚΕΠ Οιχαλίας και μια στη Φαρκαδόνα στο εξοχικό κέντρο Πέρκα.
Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7 το πρωί καιολοκληρώνεται στις7 το βράδυ.
Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όλοι οι Τρικαλινοί πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ.